fbpx

Norges nye pop-håb hedder Steinbakken til efternavn og er blot 15 år gammel

Foto: Trine Jacobsen

Den single-aktuelle Emma Steinbakkener med sin fine vokal og medrivende pop et nyt stjerneskud på den norske musikscenes himmel.

Et stort krøllet hår og et genert smil er det første, man bliver mødt af, når man skriver Emma Steinbakken i sit søgefelt. Selvom den norske sangskriver ikke har mange år på bagen, og faktisk kun er 15 år, er det ikke til at høre i hendes velproducerede singler “Not Gonna Cry” og den senest udgivede “Without You”. Førstnævnte er lavet i samarbejde med den norske duo Skinny Days, og vi præsenteres for en moden og følsom vokal og en lyrik, man umiddelbart ikke skulle tro kommer fra en norsk teenagepige. Knuste hjerter og cigaretter er indtil videre omdrejningspunktet for de fine fortællinger og med dem som sit varemærke, har Steinbakken allerede har fået foden indenfor i den norske musikverden. Foruden Skinny Days har den unge sangerinde også stiftet bekendtskab med produceren Ole Torjus (Cezinando) og den norske sangskriver Emelie Hollow, der begge er medproducenter af den netop seneste single “Without You”.

Den unge frøken Steinbakken har allerede gjort sig bemærket, og hun vil nok fortsat være på mange nordmænds læber, efter hendes seneste single “Without You” er med på soundtracket til den norske og anmelderroste film Psychobitch, der havde premiere den 11. januar. Filmen belyser emner om den unge kærlighed og psykiske problemer, som også lyder til at være de store inspirationskilder til den norske kunstners lyrik.

Den nye single “Without you” er et velproduceret bud på, hvordan man skal gøre sig bemærket på den norske, såvel som den udenlandske, popscene, og med en vokal der allerede har et så stort følelses- og rangregister som Steinbakkens, kan der næsten kun være håb forude.

Debut singlen “Not Gonna Cry” med tilhørende musikvideo kan ses nedenunder:

Emma Steinbakken er desuden i gang med at få et live set stablet på benene til dette års by:Larmfestival i Oslo, der finder sted den 28. februar til 2. marts, så 2019 ser allerede lovende ud for den unge pige fra Jessheim.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com