fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 6

Foto: LCD Soundsystem // Ruvan Wijesooriya

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til verdensstjernepop, elektronisk eller eksperimenterende rock, er der forhåbentlig lidt at hente i vores anbefalinger.

Panda Bear – Buoys

Noah Lennox, der også er kendt under navnet Panda Bear, er i dag ude med sit ottende album med titlen Buoys. Panda Bear er kendt for sin eksperimenterende lyd, der både er meget varierende og omstillingsparat og ledt af Noah Lennox’ drømmende vokal. Lennox er udover soloartist også en del af gruppen Animal Collective, som sammen med Panda Bear er en del af pladeselskabet Paw Tracks. Panda Bear har udgivet singlen “Token”, der med sit unikke lydunivers får dig i en helt anden sindsstemning end den, man ellers ville have på en grå dag i februar, og den kan høres her:

Collider – -><-

Den danske eksperimenterende rockgruppe Colliders debutalbum er på gaden i dag og går under den lidt atypiske titel -><-. Gruppen har på deres numre “Daisy” og “Glockster” vist os deres eksperimenterende og legende lyd, hvor vi møder rytmisk overskud med hurtige fills fra trommerne, syrerockede guitarsoloer, en groovy bas, skæve harmonier og panfløjte-soli, som alt sammen udspiller sig i spændingsfeltet mellem det shoegazede og slackerrockede. Det lyder måske som en spøjs sammensværgelse, men det har indtil videre fungeret for den København-baserede gruppe.

LCD Soundsystem – Electric Lady Sessions

LCD Soundsystem, der tilbage i 2002 debuterede med singlen “Losing My Edge”, definerede en ny eksperimenterende lyd indenfor den elektroniske rockscene og har gjort det lige siden. Den amerikanske gruppe har i dag sluppet deres album Electric Lady Sessions, som er live-takes (covers om man vil) af forskellige sange fra gruppens efterhånden omfattende repertoire – heriblandt titelnummeret “american dream” fra 2017-pladen af samme navn. Numrene er indspillet i New Yorks Electric Lady Studio. Start weekenden godt ud med den groovy “(we don’t need this) fascist grove thing” her:

Ariana Grande – thank u, next

Den ultimative poptøs Ariana Grande er igen ude med nyt album – thank u, next. Sideløbende med et ekstremt turbulent år i stjernens personlige liv er hendes karriere fløjet afsted mod højere himmellag. Med albummet Sweetener, der kom i august sidste år, har Ariana Grande været et af 2018’s største popstjerner. Kun få måneder efter landede R&B-singlen “thank u, next” og senere den ømme “imagine” og den hip-hoppede “7 rings”. I dag kan du høre helheden, og hvis du kunne lide sidste års Sweetener, kan du glæde dig til mere poppet R&B af samme skuffe på thank you, next.

Yak –  Pursuit Of Momentary Happiness

Den London-baserede trio Yak er i dag ude med deres album Pursuit of Momentary Happiness. Blander man solid rock ‘n’ roll med en knivspids kaos og dragende lyrik, er man ved at have formlen på, hvad trioen er gjort af. Bandet udtaler selv, at deres album er skabt på afgrunden mellem selvdestruktion og kunstnerisk drivkraft, som er et generelt dilemma for mange i den kunstneriske branche. For hvis du ligger alt af dig selv i din kunst, hvad er der så tilbage af dig? Det får vi forhåbentlig et indblik i på gruppens andet album, der med singlen “Fried” har givet os en sprød appetizer på, hvad vi fra i dag af kan lægge ører til. Gruppen vil snart drage på turné, men lægger desværre kun vejen forbi Frankrig og Storbritanien i denne omgang.

Xiuxiu – Girl with Basket of Fruit

Det amerikanske band Xiuxiu udgiver ikke mindre end deres fjortende album i dag. Gruppen, der oprindeligt kommer fra San Jose, befinder sig genremæssigt et sted mellem britisk post-punk og synth-pop. Blandt andet ved hjælp brugen af dystre lydklip skaber Xiuxiu en eksperimenterende lyd, der ikke er for sarte sjæle. Med deres brede spektrum blander de noget groft og vulgært med noget talentfuldt og reflekterende, som kan høres på deres albumssingle “Pumpkin Attack on Mommy And Daddy”. De ligger i øvrigt vejen forbi Danmark på deres kommende turné, hvor de skal spille i Lille VEGA den 1. april. Du kan jo passende varme op med albumsinglen her:

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com