fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 7

Foto: Xan Thorrhoea

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til bubblegum-pop, R&B eller psych-rock, er der forhåbentlig lidt at hente i vores anbefalinger.

Søn – Det Skandinaviske Design

Den danske kvintet Søn, som blev kåret til Ugens Upcoming tilbage i august, er i dag ude med deres debutalbum Det Skandinaviske Design. Gruppen der beskriver sig selv som “smadder-pop”, har givet en forsmag på albummet med singlerne “Fem Fingre”, “Malmö” og “Ægte Kærlighed”, der musikalsk er lidt af et gadekryds med elementer af både pop, postpunk og jazz.
Trods to hængepartier kalder vores anmelder albummet for en stilsikker og lytteværdig bedrift. Vil du selv have lov til at vurdere gruppen, kan du opleve dem, når de i morgen gæster VEGA. Lyt til singlen “Ægte Kærlighed” her og bliv lidt blød i knæene:

Læs anmeldelsen af Det Skandinaviske Design her.

Methyl Ethel – Triage

Den australske indie-gruppe Methyl Ethels tredje album Triage er på gaden i dag. Gruppen er kendt for sin hippe lyd, der er en blanding af pop og psych-rock. De har allerede udgivet singlen “Trip the Mains”, der med en groovy bas og eksplosive, drømmende keys, lover godt for resten af det nye album lavet af kvartetten fra Perth. Få fredagen skudt igang og hør singlen her:

Louam – Wreckless Love

Norsk-eritreiske Louam har i anledning af Valentinsdag udgivet sit debutalbum under titlen “Wreckless Love”. Sangerinden gjorde sig allerede bemærket på den norske urbanscene i 2017 med debutsinglen “Freaky Things”. Louam spiller på kærligheden og alle de forskellige former, den kan tage, så albummets fortællinger beretter om alt fra gode venskaber til upålidelige fyre. Gåturen ned af Louams ‘memory lane’ præsenterer os for et lydbillede, som vækker nostalgiske følelser, der minder os om de unge år, og alle de op- og nedture, der fulgte med. På albummet præsenteres vi for en lækker R&B-lyd, som den man hørte i slut 90’erne og start 00’erne, og Louams debut virker som en lovende en af slagsen. Rejs tilbage til dengang, man hørte CD’er på sin boomblaster med sangerindens “Like 90’s R&B” her:

RY X – Unfurl

Den australske singersongwriter RY X udgiver i dag sit album Unfurl. I sammenhæng med albummet drager kunstneren på turné, hvor han blandt andet spiller en udsolgt koncert på Bremen Teater i København den 4. marts. Hør singlen til albummet med titlen “Foreign Tides”, der har en simpel opbygning af stortromme, keys, lækre guitarriffs og RY X’s sårbare og nærværende vokal, som der forhåbentligt er meget mere af på de resterende 12 numre:

sir_babygirl – Crush On Me

sir_babygirl, som er den amerikanske queer-artist Kelsie Hogues persona, er i dag ude med sit debutalbum Crush on Me. Hogue fortæller, at karakteren sir_babygirl viste sig i en drøm i selskab med store inspirationskilder som Britney Spears, Christina Aguilera og Whitney Houston. Dog er lyden, som sir-babygirl leverer, ikke bare en sød omgang pop, men i besidelse af en god kant og dybde med drømmende guitarspil og et beat, der lyder som om, det er lavet på en trommemaskine fra 80’erne. Dét suppleret med sir_babygirls skæve vokal skaber sir_babygirls forunderlige univers, og kan blandt høres i nummeret “Everyone Is a Bad Friend” her:

Motorique – Information (EP)

Den danske trio Motorique er ude med deres anden EP med titlen Information. Indie-gruppen har en lyd, som er et perfekt mix af kulde og varme, elektronik og nærværenhed og humor og alvor. Første gang vi blev præsenteret for gruppens velbalancerede lydunivers var ved debutsinglen “Surfer” fra 2016, der med længselsfuldt guitarspil, 80’er-keys og disko-hihat giver dig lyst til at løbe ned på en varm strand og sippe til en Piña colada. Lyden har udviklet sig siden og er blevet en anelse mere industriel, men associationerne til varmere himmelstrøg hænger ved. Gruppen kan opleves live, når de i morgen gæster Loppen, og senere på måneden, når de drager til by:Larm festival i Oslo og giver to koncerter. Lyt til EP-singlen “Lemmings”, som vi tidligere har beskrevet som en blanding dommedagstoner og festfyrværkeri, her:

Gå heller ikke glip af disse nye udgivelser:

Merely – Hatching the Egg
Broken Social Science – Let’s Try the After (Vol. 1)
India.Arie – Worthy
Tedeschi Trucks Band – Science
Betty Who – Betty
Chaka Khan – Hello Happiness
Elias Boussnina – Shameboy (EP)
Communions – Flesh and Gore, Dream and Vapor (EP)
Céci – Vortex (EP)

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com