Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 8

Foto: Lil Halima // Sara Saeidi

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til elektropop, R&B eller punk/rock, er der forhåbentlig lidt at hente i vores anbefalinger.

Lil Halima – for the dark days (EP)

Den norske pop-darling Lil Halima er efterhånden blevet en af vores nye favoritartister, der gang på gang har imponeret med uimodståelige urban poptracks tilsat en god portion blød R&B. Stjerneskuddet udgav sidste år minialbummet love songs for bad lovers og var senest med på den danske R&B-komet Elias Boussninas EP Shameboy på sangen “13th Floor”. Nu er hun ude med første del af et større EP-koncept. for the dark days kommer i vinterens kulde og følges senere op med EP’en for the bright days.

Hôy la – X Heads (EP)

Den norske landsfælle Hôy la kommer også med ny musik i dag med sin debut-EP X Heads. Den charmerende elektropop-artist gav en meget overbevisende performance til VEGAs Udvalgte i sidste måned og er nu ude med sit længeventede førsteudspil. Den københavner-baserede sangerinde og producer Ingri Høyland Kvamstadt præsenterer på udgivelsen sin stærke æstetik og tunge eksperimenterende produktioner, vi i langt tid har beundret.

Julia Jacklin – Chrushing

Singer/songwriter Julia Jacklin er den perfekte kombination af folk, country og pop, og man kan ikke andet end at blive trukket ind i det inderlige og følelsesladet univers, når man lægger ører til hendes musik. I 2016 udgav den australske kunstner debutalbummet Don’t Let the Kids Win, og det længeventede opfølgningsalbum Chrushing er nu landet, som med stor sandsynlighed vil kunne høres, når hun spiller live i VEGA den 12. april.

Pom Poko – Birthday

Kvarteten Pom Poko kommer i dag med deres debutalbum Birthday via pladeselskabet Bella Union. Den norske punk/rock-gruppe, der deler navn med den animerede japanske komedie/fantasy film fra 90’erne, er mestrer i at eksperimentere og lege med lyde, der breder sig ud på mange forskellige genrer. Bandet, der i 2017 spillede på The Great Escape Festival og Roskilde Festival, kan ses live på by:larm Festival i næste uge og på Ideal Bar (VEGA) den 1. april.

Diplo – Europa (EP)

Den talentfulde og populære producer Diplo, der også er en del af trioen Major Lazer, er ude med EP’en Europa, hvor kunstnere som Octavian, Niska og IAMDDB blandt andet er features. Sværvægteren lægger blandt andet vejen forbi den fynske Tinderbox Festival i slutningen af juni. Lyt til det tilbagelænede hiphop-track “New Shapes” her:

Gå heller ikke glip af disse udgivelser:

Nicotine Nerves – 1995
Offset – FATHER OF 4
Kehlani – While We Wait
José González – Live in Europe
Lil Pump – Harverd Dropout
Spelling – Macy Fly
Kenton Slash Demon – Oli
Drenge – Strange Creatures
Gary Clark Jr. – This Land

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com