fbpx

Vinterblues på Barselonas nye single “Samme Båd”

Foto: Sophus Wolf

Drenge der bliver til mænd, er temaet for de sidste udspil fra pop-duoen Barselona. Det eftertænksomme og modne høres også tydeligt på deres nyeste single ”Samme Båd” – en både smuk og sørgelig fortælling om kærlighed der forgår. 

De unge drenge, Rasmus Theodor og Rud Aslak, har efterhånden bevæget sig fra upcoming til et mere etableret navn i dansk musik. De to efterskolekammerater fik allerede pladekontrakt, før de fyldte 18 år og siden da, har karrieren taget hurtig fart. Med deres gennembrud i 2017, faldt DIY-gruppen ind i en større tendens af danskskrevet popmusik, men skiller sig ud i mængden med deres jordnære og uprætentiøse lyrik. 
Efter deres EP Sommerkys (2018) har Barselona nu valgt, at lave et skift til mere eksperimenterende lyde: 

– Vi arbejder hele tiden på at udvikle os og genopfinde vores lyd. ‘Fra Wien Til Rom’ åbnede op for en rocket og mere organisk lyd. ‘Har Været På Vingerne’ var skrøbelig, nøgen og med lyrikken og nærværet i fokus. Sideløbende med disse sange har vi lavet ‘Samme Båd’, som bevæger sig i vante pop-rammer ligesom vores tidligere udgivelser, men derudover tilsat et ordentligt skud 2019.

Selvom Barselonas lyd ikke har ændret sig radikalt, hverken på denne single eller de to forrige, er der klart mere gråvejr at spore i de poppede arrangementer. Den ubekymrede ungdomseufori er blevet til en mere moden og ’mandlig’ lyd.
På deres nyeste single ”Samme Båd” leveres ordene nøgternt og med tilbageskuende selvrefleksion. Ordene bliver pakket ind i bløde guitar-riffs og et poppet trommebeat – et ikke så skiftende lydbillede fra duoen, men stadig noget, der tegner en lidt anden retning for de stadigt voksende unge mænd. 
Hør sangen lige her:

Barselona drager på forårsturné i midten af april, og er netop blevet annonceret til at spille på året Roskilde Festival – med forhåbentlig flere blåtonede popsange i baggagen er de et af de navne vi glæder os mest til at høre.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com