fbpx

ASTRONAUT bringer lyden af en galaktisk storby på deres nyeste single “New York”

Foto: Jannick Boerlum

De charmerende gutter i ASTRONAUT tog fra smilets by til verdens hovedstad New York og lavede et cathcy nummer med samfundskritiske undertoner.

Man kan ikke høre lyd i rummet, (selvom lyddesigneren på Star Wars-filmene var ligeglad med det faktum), men hvis man skulle forestille sig musik fra rummet, er psych-pop-gruppen ASTRONAUTs drømmende lydunivers et godt bud. Den aarhusianske kvintet gjorde sig bemærket helt tilbage i 2014 og har siden udgivet EP’en Supernatural (2016).Nu er de klar med deres debutalbum SILENCE ONE, der lander den 12. april.

Bandet har skruet op for tempoet i andetudspillet “New York” fra den kommende plade. Nummeret inviterer os ind gruppens drømmende univers med funky-rytmebas, mystiske synths og catchy melodier fra forsangeren Martin Zeppelin. Sangen opstod på en tur til New York lige op til præsidentindsættelsen. I en by, der ellers er fyldt med liv, var der pludselig en underlig anspændt stemning, som forsangeren beskriver:

– En politibetjent fortalte, at han følte sig flov over at være amerikaner, imens folk demonstrerede og råbte i gaderne. Der var et temperament, vi ikke har oplevet før, i en by der samtidig er så ekstremt fuld af liv og fest og gode mennesker. Det påvirkede os, og var inspiration til sangen, som vi begyndte at skrive og indspille en aften imens vi var der. Det var den første sang vi indspillede til albummet.

På singlen hører man også politiske undertoner omfavnet af gruppens karakteristiske oldschool 70’er-pop-lyd. Vi er svært begejstrede for de dansable hooks og kan kun glæde os til at høre mere fra de talentfulde ASTRONAUT.

Lyt til “New York” på din fortrukne streamingstjeneste her.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com