fbpx

De nominerede til Carl Prisen 2019 er…

Foto: CHINAH // Ursula Marcussen

Carl Prisen bliver i år uddelt for syvende gang af Musikforlæggerne i Danmark. Det er en pris, der hylder danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for en bred skare af musik – og de nominerede er…

Den 30. april løber awardshowet Carl Prisen af stablen, der sætter fokus på komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for mange forskellige genrer, lige fra klassisk, børnemusik, filmmusik til rendyrket pop og rock. Foreningen Musikforlæggerne uddeler i år 15 priser heriblandt Årets Talentpris og Musikforlæggernes Ærespris – der begge er sponsoreret af Tuborgfonden, og vinderne får glæden af en check på 30.000 kr.

De nominerede til Årets Talentpris er i år Jada, Kwamie Liv og Nicklas Sahl, og udover den store anerkendelse får vinderen altså også en god pose penge med sig hjem. Nicklas Sahl, der har hittet med sangen “New Eyes”, er sammen med Birk Storm nomineret til Årets Komponist Inden For Pop med albummet Planets. I samme kategori finder vi også elektro-pop trioen CHINAH, der for alvor brød ud af sin rolle som den ultimative P3-darling, med deres eksperimenterende album Anyone. De dyster mod landets højtelskede Lukas Graham, der er nomineret med albummet The Purple Album. Han er også at finde i kategorien Årets Sang for nummeret “Love Someone”, der efterhånden har over 200 millioner streams.

Den folkekære gruppe The Minds Of 99 er nomineret i samme kategori for sangen “Alle Skuffer Over Tid”. Sidste år vandt gruppen prisen for Årets Komponist Inden For Rock med EP’en Solkongen (Del 1), og de er igen i år nomineret for albummet Solkongen (Del 2). De skal kæmpe mod Kjartan Arngrim fra Folkeklubben med albummet Sort Tulipan og punkrock-kvartetten Iceage med albummet Beyondless. Iceage er ligeledes nomineret til Årets Internationale Succes.

Endnu en kunstner fra den danske sangskat er sangeren og sangskriveren Peter Sommer, der både er nomineret til Årets Sang for “Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske” og som Årets Tekstforfatter for albummet af samme navn.

Nævnværdigt er også AV AV AV, der er nomineret til Årets Komponist Inden For Score for deres musik til den danske Netflix-serie Rain og spillefilmen Brakland. I samme kategori finder vi også sidste års vinder af Årets Komponist Inden For Pop, nemlig Katinka. Hun er sammen med Daniel Fält og Marie Kris Uhre nomineret for sangene til DR Ramasjang serien “Oda Omvendt”.

Ud over disse priser uddeles der også en Carl Pris for Årets mest spillede sang. Du kan se et uddrag af de nominerede herunder.

De nominerede:

Årets Komponist Inden For Pop

 • CHINAH (Fine Glindvad Jensen, Simon Kjær Lauridsen, Simon Lars Gustav Andersson) for albummet Anyone.
 • Nicklas Sahl og Birk Storm for albummet Planets.
 • Lukas Graham (Lukas Forchhammer, Stefan Forrest, Morten Ristorp, Morten Pilegaard) for albummet The Purple Album.

Årets Producer

 • Emil Falk som producer og co-writer på numre af Thomas Helmig, Hugo Helmig, Thøger Dixgaard m.fl.
 • Jonas Jeberg som producer og co-writer på numre af Panic! At the Disco, Kodaline, Hayley Kiyoko, Felix Jaehn.
 • Jeppe Pilgaard som producer og co-writer på numre af Clara, Elisha, m.fl.

Årets Komponist Inden For Rock

 • The Minds of 99 (Niels Brandt, Anders Folke Larsen, Asger Wissing, Jacob Bech-Hansen, Louis Clausen) for albummet Solkongen (Del 2).
 • Kjartan Arngrim (Folkeklubben) for albummet Sort Tulipan.
 • Iceage (Dan Kjær Nielsen, Jakob Tvilling Pless, Elias Bender Rønnenfelt, Johan Suurballe Wieth) for albummet Beyondless.

Årets Talentpris

 • Nicklas Sahl
 • Jada
 • Kwamie Liv

Årets Sang

 • Peter Sommer – ”Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske”.
 • The Minds of 99 – ”Alle Skuffer Over Tid”.
 • Lukas Graham – ”Love Someone”.
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com