fbpx

Første gadefest til Distortion er annonceret – med gæster som Toro y Moi og Rejjie Snow

Foto: Toro y Moi//Jack Bool

Det er Red Bull, der inviterer til både gade- og efterfest på Vesterbro med både danske og internationale stjerner på programmet.

Det er ikke mere end to dage siden, at Distortion løftede sløret for de første optrædende til dette års Distortion Ø-event. Her var der danske navne som Soleima, FLEXLIKEKEV og First Hate på listen over annoncerede foruden internationale navne som 070 Shake, Rico Nasty og Nadia Rose.

I dag er det så Red Bulls tur til at sprede Distortion-abstinenser med offentliggørelsen af de fire første navne til deres store event på Vesterbro, der strækker sig over både en gadefest og en efterfest i Den Brune Kødby.

Mens gadefesten vil foregå ved Halmtorvet, omdannes Øksnehallen til en warehouse-natklub, som Red Bull selv beskriver det, når gadefesten lukker klokken 22.

De største navne på det foreløbige program er den irske rapper Rejjie Snow og den amerikanske producer, sanger og sangskriver Toro y Moi.

På trods af at udgive sin musik på Atlanta-selskabet 300 Entertainment, der huser trap-stjerner som Migso og Young Thug, dyrker Rejjie Snow i langt højere grad den gamle skole inden for hiphop med kunstnere som Wu-Tang Clan og Nas som forbilleder.
Toro y Moi bliver tit tildelt titlen som en af grundlæggerne af genren “chill wave” især i kølvandet på udgivelsen af albummet Underneath the Pine i 2011. En række album senere stod Toro y Moi i januar klar med det nye album Outer Peace og funkede, sommer-vibede numre som “Freelance” og “Ordinary Pleasure”.

Fra Danmark kan du foreløbigt glæde dig til at opleve de to R&B-glade duoer FOOL og Wiinston.

Mens FOOL efterhånden har bevæget sig op til overfladen med optrædener på blandt andet Roskilde Festival sidste år og til dette års P3 Guld, og singler der på Spotify alene bevæger sig langt op over 30 millioner streams, er Wiinston så småt ved at følge trop. Vi har kastet kærlighed over duoen, efter de i starten af 2018 udgav den silkebløde, tilbagelænede single “Rosa”, og efter udgivelsen af debutalbummet MIDNIGHT ROCKET (indeholder bl.a. P3’s Uundgåelige “angelina”) er deres karriere skudt i vejret med raketfart.

Gadefesten og efterfesten i Øksnehallen finder sted torsdag den 30. maj med gadefest fra 15-22 og efterfest fra 22 til 03.

FORELØBIGT LINE-UP

Rejjie Snow (IE)
Toro y Moi (US)
FOOL
Wiinston

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com