fbpx

Koncertanbefalinger // uge 11

Foto: Heidi Slimane

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder verdenspop, færøsk folkemusik med et twist og en festival oppe nord på. Vi har fremhævet fem af de mest interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Nao

Hvornår: Onsdag den 13. marts
Hvor: VEGA

Den engelske sangerinde Nao laver musik, der får dine tanker til at flyve langt væk fra det kolde og grå vejr. Med lækkert guitarspil, strygere og en vokal der lyder både nuttet og stærk på samme tid, har Nao gjort sig bemærket på den internationale musikscene. Onsdag giver hun koncert i København med den britiske producer, sanger og sangskriver Jamie Isaac som support, og hvis man har brug for en lytteroplevelse, der føles som et par åbne arme, der modtager dig i et varmt kram, kan Nao i livesammenhæng være et godt bud.

Movits!

Hvornår: Fredag den 15. marts
Hvor: Lille VEGA

Den svenske trio Movits! laver energisk, jazzet hip-hop. Det lyder måske som noget af en kombination, men mixet af det melodiske med det moderne og elektroniske fungerer utrolig godt i praksis. Gruppen har senest udgivet singlen “Himlen faller ner” og i den sammenhæng har vi fået en lille snak med Movits! om deres 10 år lange karriere og alle de oplevelser, der har fulgt med. Her fortæller gruppen blandt andet, at det kan være lidt fladt at spille for et publikum, der ikke forstår en brik af svensk. Heldigvis kan vi danskere da forstå en del, og du kan øve dit svenske ved at høre den nye single, inden den bliver spillet live på fredag.

Way Up North Festival

Hvornår: Fredag den 15. – lørdag den 16. marts
Hvor: Studenterhuset, Aalborg

Way Up North Festival har siden 2004 fungeret som en weekend fyldt med fremadstormende acts indenfor den nordjyske livescene. Festivalen er typisk optrinnet til en booking på showcase-festivaler som for eksempel SPOT og Reeperbahn, så måske kan man være heldig at møde årets uundgåeligt artist i Aalborg. Tidligere har Way Up North præsenteret lokale navne som Farveblind, The Blue Van og Oh No Ono. Hele arrangementet afholdes på Studenterhuset i Aalborg, hvor acts som Rýk, Ginne Marker og Lunar kan anbefales.

EIVØR

Hvornår: Søndag den 17. marts
Hvor: TRAIN, Århus

Færøske EIVØRs musik er den nordiske saga pakket ind i drømmende electronica. Sangerinden tager et moderne take på nordisk mytologi, og forfører sine lyttere med fængende fortællinger, lyrisk såvel som musikalsk. Hun er lige nu på en skandinavisk turné, og på søndag lægger hun vejen forbi smilets by. Selvom man ikke ligefrem er til folkemusik, så kan man næsten ikke få andet end en koncertoplevelse, man sent vil glemme.

Troye Sivan

Hvornår: mandag den 18. marts
Hvor: Forum Black Box

Den internationale popsensation Troye Sivan gæster det danske land mandag. Hr. Sivan slog for alvor igennem med singlen “My My My!” og har siden da leveret den ene pop-banger efter den anden, blandt andet i samarbejde med kunstnere som Ariana Grande, Lauv og Charlie XCX. Han er i det hele taget et godt bud på den absolutte definition af en popstjerne i 2019. Den australske sanger blev opdaget gennem Youtube, hvor han lige nu har 6,8 millioner følgere, og derudover er han en stor frontfigur for LGBTQ+-miljøet. Alt i alt er Troye Sivans personlighed en sammenstøbning af alle de tendenser der definerer generation Z. Vi glæder os til at se, om han fungerer lige så godt i livesammenhæng, som han gør på smartphoneskærmen.

Gå heller ikke glip af:

– Aztek + Anna Sne, Studenterhuset København, torsdag den 14. marts
– Blå Nætter, Loppen, torsdag den 14. marts
– LIEB + VÅS, Huset Kbh, fredag den 15. marts
– Natlyst, Musikcaféen, lørdag den 16. marts
– Nosaint, Ideal Bar, lørdag den 16. marts
– Kimbra, Lille VEGA, mandag den 18. marts
– Jessica Pratt, Loppen, mandag den 18. marts
– Sugar Candy Mountain, Musikcaféen, mandag den 18. marts

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com