fbpx

Loyle Carner annoncerer nyt album – med gæster som Sampha, Jorja Smith og Tom Misch

Foto: Charlie Cummings

Albummet har fået titlen ‘Not Waving, But Drowning’ og er på gaden den 19. april via AMF Records.

Sidste gang den britiske rapper Loyle Carner udgav et album (debutalbummet Yesterday’s Gone fra 2017), blev han nomineret til både en Mercury Prize og BRIT Award for ‘Best Male’ og ‘Best Newcomer’.
Det er derfor kun naturligt, at forventningerne til efterfølgeren har været tårnhøje, og nu hvor ventetiden for annonceringen er ovre, kan de fortsætte deres himmelfart.

Carners blanding af lækker rap og knivskarp poesi vil forhåbentligt fortsætte på det nye album – det tyder beskrivelsen af første nummer også på. “Dear Jean” er et brev til Carners mor, hvor han fortæller om “sit livs kærlighed”.

En del af Carners historie har altid været hans glæde for madlavning, og i et interview vi lavede med ham for nogle år siden, fortalte han også lidt om det. Der er således også to numre på den kommende plade, som handler om hans madglæde og har fået navn efter to af hans yndlingskokke – henholdsvis den britisk-israelske kok Yotam Ottolenghi og den italienske kok Antonio Carluccio.

Titlen på det nye album er, ligesom så meget andet af Carners materiale, inspireret af hans liv, og den kommer fra et digt af hans bedstefar, som i første omgang kom fra et Stevie Smith-digt. Ligeledes er nummeret “Krispy” en sang til hans bedste ven Rebel Kleff, som han den seneste tid er gået skævt af. “Looking Back” er en sang om Carners to fædre – hans sorte biologiske far og hans hvide stedfar – og det er således også en kommentar om forholdet til et multikulturelt Storbritanien.

Albummet kommer til at indeholde gæsteoptrædener fra flere prominente kunstnere, blandt andet Jorja Smith, Kiko Bun, Jordan Rakei, Sampha, Tom Misch, Rebel Kleff og Kwes

Not Waving, But Drowning Tracklist

 1. Dear Jean
 2. Angel feat. Tom Misch
 3. Ice Water
 4. Ottolenghi feat. Jordan Rakei
 5. You Don’t Know feat. Rebel Kleff & Kiko Bun
 6. Still
 7. It’s Coming Home?
 8. Desoleil (Brilliant Corners) feat. Sampha
 9. Loose Ends feat. Jorja Smith
 10. Not Waving, But Drowning
 11. Krispy
 12. Sail Away (Freestyle)
 13. Looking Back
 14. Carluccio
 15. Dear Ben feat. Jean Coyle Larner
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com