fbpx

Norske Fieh er din nyeste neo-soul crush

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Det norske otte-mands band Fieh har med deres uimodståelige blanding af jazz, R&B, funk og soul, allerede fået opmærksomhed i både ind- og udland. Nu er de ude med deres første groovy single “25”.

Vi kunne næsten ikke få armene ned, da vi hørte at gruppen Fieh kom på årets SPOT Festival, der bliver deres første koncert på dansk jord. Det norske musikkollektiv, der består af otte gode venner med sanger og multiinstrumentalist Sofie Tollefsbøl i front, blev i oktober sidste år signet af det legendariske pladeselskab Decca Records (nu under Universal) og har siden da arbejdet på deres debutalbum, der kommer til efteråret.
Indtil nu har de charmerende nordmænd udgivet det up-tempo, catchy nummer “Glu” på Youtube og er nu klar med den tilbagelænende og groovy efterfølger “25”.

Bandet har spillet sammen i mange år, og det kan man også høre i de velkomponerede arrangementer, der kan give associationer til både Erykah Badu, D’Angelo, Thundercat og Hiatus Kaiyote. Deres enorme musikalitet og tætte venskaber ses også tydeligt i deres live-performances, som de ligeledes har fået stor international opmærksomhed for, da de sidste år optrådte på festivalerne Reeperbahn, Øya og North Sea Jazz. Derfor glæder vi os endnu mere til at fange dem på SPOT og forhåbentlig høre noget mere musik fra deres opkommende album. I mellemtiden kan man lytte til deres nyeste single “25” her.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com