fbpx

Ugens Upcoming: GAYIA

Foto: Linas Jesaias

Den danske elektro-soul duo GAYIA er aktuelle med deres debut-EP ‘FLORA’ og er vores Ugens Upcoming.

Blomsterduftende symbolik, længselsfulde vokaler og sofistikerede elektro-beats er fundamentet i GAYIAs musik. Duoen, der mødtes i foråret 2018, består af sangerinden og sangskriveren Inez Wulff Heitmann og produceren Frederik Winge-Andersen. De to talenfulde musikere er EP-aktuelle, og du kan lære dem lidt bedre at kende her.

Hvem er GAYIA?

– GAYIA er jordens gudinde, som er mor til alt liv. GAYIA er også en duo bestående af sangerinden og sangskriveren Inez Wulff og produceren Frederik Winge. Vi kan godt lide den symbolik, historien om Gaia har i sig, og så syntes vi egentlig bare, at det passede godt til vores musik og budskab.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Beatorienteret elektronisk pop med et tvist af soul tror vi. Vi laver egentlig virkelig forskellig musik hver for sig. Inez har skrevet meget jazz- og soulinspireret pop, hvor Frederik altid har spillet trommer. Senere hen er han begyndt at producere elektronisk musik i alle former men med et klart fokus på beats. Vores lyd kombineret er egentlig nok et velafbalanceret mix af vores individuelle stilarter. 

Hvordan startede I?

– Vi mødte hinanden på Rytmisk Center på Vesterbro i foråret 2018 – det er altså relativt nyt, at vi er begyndt at lave musik sammen. Dog fungerede det med det samme, og vi fandt hurtigt ud af, at vi kompenserer hinanden på alle de punkter, hvor vi individuelt har “mangler”. Siden da har vi lavet musik sammen. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Vi har egentlig en lidt sjov proces når vi skriver musik – Jeg (Inez) starter med at finde nogle fede akkorder på klaveret, hvorefter jeg skriver melodi og tekst over. Jeg kan godt lide at bruge tid på teksten – jeg finder for eksempel gamle fortællinger om græske guder eller nørder symbolik i afrikanske blomster, før jeg går i gang med tekstskrivningen. Jeg sender så en meget rå demo til Frederik, som går i gang med beats og alt hans Ableton-magic. Først herefter mødes vi og arbejder på musikken sammen. 

– Min (Frederik) produktion er meget intuitiv, så det passer mig godt at have noget substantielt at tage udgangspunkt i. Jeg elsker at kombinere de organiske, “naturlige” lyde (som for eksempel mine akustiske trommer og percussion) med det syntetiske i form af synthesizer og andre mærkelige lyde. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– I bund og grund er selve sangskrivningen meget inspireret af, hvad jeg (Inez) har lyttet til igennem min opvækst – hvilket er meget bredt. Hvis jeg skal fremhæve nogen, vil jeg nok fremhæve Esperanza Spalding, Norah Jones og Erykah Badu – en god blanding mellem jazz, pop og soul. Produktionsmæssigt er jeg (Frederik) meget inspireret af kunstnere som Kaytranada, CHINAH og Kevin Parker (Tame Impala).

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Connan Mockasin med “Do I Make You Feel Shy?” – vores go-to hyggesang, når vi skal drikke kaffe og ryge smøger. 

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har jo lige udgivet vores debut-EP FLORA den 8. marts, så lige nu handler det meget om at komme ud og spille og få bredt vores musik ud. Dog skal vi også have færdiggjort en musikvideo, og så kan vi jo ikke lade være med at lave ny musik!

Hvad er drømmen?

– Det kunne jo ikke være helt dårligt at blive smagsdommer i Master Chef og bare spise lækker mad dagen lang. Men selvfølgelig kalder musikkarrieren højere end livet som mundskænk, og vi vil gerne blive ved med at udvikle os og forhåbentlig kunne leve af musik en dag. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Inez: Nummeret “Rozy” er min baby. “Rozy “er det første nummer vi lavede sammen, så for mig er der også noget følelsesmæssigt omkring GAYIA tilknyttet det nummer.

– Frederik: For mig er det “Water Lily”. Jeg synes at den har en helt specielt vibe omkring sig, og at den har mange lag, som gør den ret unik. Og så synes jeg bare, at den er sygt catchy.   

Hvis jeres musik var en drink, hvad ville den så hedde?

– Hop, skip and go naked –faktisk er det en rigtig cocktail.
Det er kombination af citronvodka, grapefrugtjuice, sirup og øl – en spøjs kombination, som dog fungerer!

Lyt til GAYIAs debut-EP FLORA på din fortrukne streamingtjeneste her.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com