fbpx

Whitney annoncerer dansk koncert

Foto: PR

Den anmelderroste duo Whitney vender endelig tilbage til Danmark med koncert i Store VEGA den 17. november.

Buzzen omkring Chicago-duoen Whitney var ekstrem, efter de første singler fra debutalbummet Light Upon the Lake kom ud tilbage i 2016. Albummet kvitterede vi, såvel som mange andre medier, med topkarakter, og det blev grundlaget for en periode med omfattende turnéer og koncerter i både København, Aarhus og på Roskilde Festival – blandt andet.

Musikken er varm og organisk og taler til fans af alt fra country og indiepop til folk og soul. Den er skabt af de to gutter Max Kakacek og Julian Ehrlich, som tidligere har spillet med grupper som Smith Westerns og Unknown Mortal Orchestra, og live folder den sig ud med hjælp fra et syv mand stort band med blæsere og Ehrlich bag både trommer og mikrofon.

Duoen har længe arbejdet på album nummer to – det afslørede de allerede for os, da vi interviewede dem i 2016 – og de har også for nyligt snakket om det i blandt andet Beats 1 hos radioværten Matt Wilkinson. Det hele blev bekræftet, da de i et tweet fra oktober sidste år skrev: “This album is starting to sound fucking insane. this is a hype tweet.”

Vi kan slet, slet ikke vente på albummet og ikke mindst på at høre det live på en novemberdag, som helt sikkert kommer til at føles både varmere og mere solrig end alle de andre til sammen.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com