fbpx

Roskilde Festival slipper seks nye navne: Lizzo på plakaten og Chance the Rapper på Orange

Foto: Lizzo//Luke Gilford

Chicago-rapperen indtager Roskildes største scene fredag aften, mens den alternative rocksangerinde Sharon Van Etten og den interessante nye popstjerne Lizzo også melder deres ankomst blandt i alt seks nye navne.

Da Vampire Weekend og Janelle Monáe i slutningen af marts blev offentliggjort, troede de fleste nok, at det var dét. Men som det også tidligere har forholdt sig, har Roskilde Festival gemt lidt navne at dele ud af efter den officielle fuldendelse af plakaten.
Det klager vi ikke over, for det har i dag givet os forrygende navne som Sharon Van Etten, Lizzo og ikke mindst Chance the Rapper.

Chicagos rap-scene har kronede tider, og mens artister som Saba og Noname ulmer i overfladen, har Chance the Rapper i nogle år nu været en af de nye forgængere for den stærke hiphop-bølge med sit mix af skarp rap og storladen gospel. Det blev for alvor cementeret i 2016, da den 25-årige rapper udgav det Grammy-vindende mixtape Coloring Book. Ved siden af aktivistisk arbejde i hjembyen har rapperen arbejdet på opfølgeren til Coloring Book, som eftersigende lander i tiden omkring hans Roskilde-visit.

Da vi i sidste måned traditionen tro udgav vores ønsker til det endelige program, var amerikanske Lizzo på listen. Kunstneren fra Detroit laver musik, der i lyden måske bedst kan sammenlignes med Bruno Mars, men tekstmæssigt afslører afsenderen som en stærk kvinde i opgør med stereotype kropsidealer. Den 19. april slipper hun sit debutalbum Cuz I Love You, som indeholder lovende singler som “Cuz I Love You”, “Tempo”, hvor hun har besøg af selveste Missy Elliott, og ikke mindst den funkede “Juice”, der uundgåeligt vil skabe en fest, lige meget hvilken scene, hun indtager.

Også bookingen af Sharon Van Etten vækker glæde. Amerikaneren har kun lige forladt landet, efter hun i søndags spillede en, ifølge vores anmelder, fire-stjernet koncert i DR Studie 2. Hun udgav i starten af året albummet Remind Me Tomorrow, som var indierock-sangerindens tilbagekomst efter nogle år væk fra rampelyset, som hun har brugt på studier og sit nu 2-årige barn. Den historie indkapsler titlen på leadsinglen “Comeback Kid” ganske fint, og det hårdtslående nummer landede også en plads på vores liste over de bedste internationale sange fra 2018.

Om dagens offentliggørelse udtaler programchef Anders Wahrén:

Med Chance the Rapper kommer vi noget nær drømmenavnet til Orange Scene i 2019. Hans nye plade udkommer næsten samtidig med koncerten, og vi ved, at han samtidig forbereder et spektakulært og storladent show, der matcher det helt store fællesskab foran Orange Scene. Blandt dagens nye navne er den rørende og albumaktuelle indie-singer-songwriter Sharon Van Etten, den Minneapolis-baserede rapper og sanger Lizzo, der for nylig imponerede festivalens bookere på den amerikanske branchefestival SXSW, og den italienske crooner og trubadur Vinicio Capossela.

Dagens seks nye navne er:

CHANCE THE RAPPER (US)
FOULI (DK)
LIZZO (US)
PETROL GIRLS (UK)
SHARON VAN ETTEN (US)
VINICIO CAPOSELLA (IT)

Du kan forvente dig en håndfuld navne mere, når spilleplanen offentliggøres. Det var i samme anledning, vi sidste år fik navne som PartyNextDoor, Albert Hammond Jr, Blonde Redhead, Haley Heynderickx og Marlon Williams.

Udover en håndfuld musiknavne mere, kan du også fortsat vente dig nyheder om festivalens tilbud inden for kunst, bæredygtighed, mad og aktivisme.

Roskilde Festival løber i år af stablen fra lørdag den 29. juni til lørdag den 6. juli.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com