fbpx

9 fede numre der hylder ugedagen over dem alle

Foto: Katy Perry // Youtube: Last Friday Night (T.G.I.F)

Endnu en arbejdsuge er overstået, og vi har i den sammenhæng valgt at hylde vores yndlings ugedag. Her er ni numre, hvor både titlen og temaet har noget at gøre med – ja, du gættede rigtigt – fredag.

The Cure – “Friday I’m In Love”

Udgivet: 1992

Hvis der er en sang i verden, der bliver forbundet med alles favorit ugedag, så må det næsten være The Cures “Friday I’m In Love”. Den engelske gothrock-gruppe blev dannet tilbage i 1976, og “Friday I’m In Love” er deres anden single til albummet Wish fra 1992. Hvis du er godt opdateret på dine romantiske komedier, har den her sang helt sikkert også indgået på et soundtrack eller 10. Selv har The Cures frontmand Robert Smith udtalt, at det er lidt misvisende, at lige netop “Friday I’m In Love” er blevet gruppens mest populære sang, da det er et meget blødt og poppet nummer i forhold til andre af deres udgivelser. Nej, det lugter ikke så meget af rock, men det er til gengæld et nummer der skriger på weekend med liv og glade dage. Vi glæder os til at høre den, når bandet til sommer gæster Roskilde Festival.

Katy Perry – “Last Friday Night”

Udgivet: 2010

“Last Friday Night” er en rigtig fredagsbanger, hvor man i musikvideoen både bliver præsenteret for en vild dagen derpå-situation med Katy Perry iført et kæmpe nakketræk og flashbacks til en teenagefest aftenen inden. Artisten har hevet gode gamle Rebecca Black med i videoen, som står bag et andet kendt fredagsnummer – nemlig den meget omtalte “Friday”. Selvom “Last Friday Night” er ni år gammelt, hænger det fast som et af de absolut fedeste numre med fredag i titlen, som stadig formår at sætte gang i dansegulvet.

Studio Killers – “Friday Night Gurus”

Udgivet: 2013

Den virtuelle poptrio Studio Killers hittede i 2013 med festsinglen “Ode To the Bouncer”, og senere samme år med deres selvbetitlede debutalbum, der blandt andet indeholder fede tracks som “Jenny” og “All Men Are Pigs”. På selvsamme album finder vi også “Friday Night Gurus” – et lækkert elektronisk nummer, lige til en varm sommernat, på vej til den næste klub.

Veronica Maggio – “Trädgården er fredag”

Udgivet: 2013

Den svenske popdarling Veronica Maggio er et af de bedste eksempler på, hvorfor skandinavisk pop er så fedt. Den erfarne sangerinde har store hits som “Måndagsbarn” og “Jag kommer” i bagkataloget, men det her lidt oversete track “Trädgården en fredag” fra hendes album Handen i fickan fast jag bryr mig, er et perfekt opvarmningsnummer til din fredag aften. Sangen handler om Maggios aftner på “Trädgården” – en meget hip klub i Stockholm.

Sauvage – “Vendredi”

Udgivet: 2014

Den franske duo Sauvage laver atmosfærisk elektropop, der kan være svær at sidde stille til. Her er nummeret “Vendredi” ingen undtagelse. Med et lækkert beat, fede keys og en smågenert vokal, bliver man trukket ind i en stemning, som den man finder på en natklub klokken to om natten.

Flo Rida (feat. Jason Derulo) – “Hello Friday”

Udgivet: 2016

Det her nummer er til når du står på dansegulvet, lige når du har bundet en breezer og savner de gode 00’ere. Flo Rida har nok været en af de kunstnere, der havde størst momentum i 00’erne med hits som “Low (feat. T-Pain)” og “Right Round”, men i 2016 slog han sig sammen med popprinsen Jason Derulo på “Hello Friday”. Nummeret er blandt andet skrevet af den danske producer Thomas Troelsen, og er lidt af en guilty-pleasure sang, men ikke desto mindre er det svært ikke at danse til tracket, der har alle de rigtige elementer: Et catchy hook, lange build-ups og de gode velkendte trap-hi-hats.

SONAMOO – “Friday Night”

Udgivet: 2017

En af de største overraskelser inden for musikkens verden de seneste par år må siges at være det utrolige momentum, K-pop har fået. Med udsolgte kæmpekoncerter og en mængde af skrigende fans der er sammenlignelig med Beatlemania, har de unge K-popstjerner formået at få hele verden til at synge med på koreansk – og hvis der er noget K-pop kan, så er det at lave festhits. Den syv mand store girlgroup SONAMOO’s “Friday Night” er ingen undtagelse. Se den energiske musikvideo her (som heldigvis har undertekster).


Lil Dicky (feat. Chris Brown) – “Freaky Friday”

Udgivet: 2018

“Freaky Friday” er ikke kun titlen på AQUAs track fra år 2000 eller ungdomsfilmen med Lindsay Lohan fra 2013. Det er også titlen på Lil Dicky og Chris Browns hit fra sidste år. Efter al snakken om Chris Brown som voldsforbryder, kom artisten lidt ud af rampelyset på musikfronten men som en af 00’ernes største stjerner, er det jo ikke nogen hemmelighed, at manden står bag nogle ret fede hits. “Freaky Friday” er langt fra det bedste, man har hørt fra hverken Chris Brown eller Lil Dicky, men det er trods alt alligevel sidstnævntes mest streamede track.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com