fbpx

Flying Lotus annoncerer nyt album med vanvittig liste over features

Foto: Renata Raksha

Anderson. Paak, George Clinton, Little Dragon, Tierra Whack, Denzel Curry, David Lynch, Shabazz Palaces, Thundercat, Toro y Moi, Solange og flere til. Det kommende album fra Flying Lotus har måske årets vildeste liste over features. Det lander den 24. maj via WARP Records.

Flamagra er titlen på det kommende nye album fra Los Angeles-produceren Flying Lotus, som gennem en årrække har imponeret med sine innovative elektroniske produktioner og samarbejder med blandt andet Kendrick Lamar på To Pimp a Butterfly og Thundercat’s 2017-album Drunk.

Der er imidlertid gået næsten fem år, siden den produktive kunstner i 2014 udgav sit seneste fuldlængdealbum, 2014’s Grammy-nominerede You’re Dead!, og Flying Lotus kan have udviklet sig meget på fem år. Pressemeddelelsen lover både hiphop, funk, soul, jazz, dance, polyrytmer og IDM, og den stjernespækkede feature-liste peger i retning af et yderst diverst album af højeste kvalitet.

– Jeg har arbejdet på det i de sidste fem år, men det spredte sig hele tiden ud over det hele. Jeg har hele tiden haft denne her tematiske idé i tankerne – et dvælende koncept om ild, en evig flamme på en bakketop, udtaler Lotus i en pressemeddelelse: Nogle folk elsker det, nogle folk hader det. Nogle ville tage derhen på dates, og andre ville brænde kærlighedsbreve af i flammerne.

Mens albummet slår sine rødder i hiphoppen, har Lotus også udviklet en beundring for klaveret i arbejdet på pladen, som desuden også berører sorgeren over vennen og samarbejdspartneren Mac Miller’s død (numrene “Find Your Own Way Home” og “Thank U Malcolm”). Om det tema fortæller han yderligere:

– Det her album har været et tilflugtsted fra smerten og et forsøg på at få det bedste ud af den. Musik er helbredende og i kølvandet på den tragedie, mindede den mig om, hvad jeg er her for at lave. Når vi bliver ældre, begynder vi at finde ud af, hvad vores formål er og omfavne det, og jeg ønsker at gøre gode ting med mit arbejde. Jeg vil have, at det skal kunne hjælpe folk igennem hårde tider og inspirere dem til at være kreative.

Flamagra er som sagt uden den 24. maj via WARP Records (bl.a. Aphex Twin, Brian Eno, Danny Brown, Kelela, Kwes og Yves Tumor).

Se videoen til Flying Lotus’ samarbejde “Fire Is Coming” med David Lynch her.

Flamagra tracklist

Artwork: Winston Hacking

1. Heroes
2. Post Requisite
3. Heroes In A Half Shell
4. More feat. Anderson .Paak
5. Capillaries
6. Burning Down The House feat. George Clinton
7. Spontaneous feat. Little Dragon
8. Takashi
9. Pilgrim Side Eye
10. All Spies
11. Yellow Belly feat. Tierra Whack
12. Black Balloons Reprise feat. Denzel Curry
13. Fire Is Coming feat. David Lynch
14. Inside Your Home
15. Actually Virtual feat. Shabazz Palaces
16. Andromeda
17. Remind U
18. Say Something
19. Debbie Is Depressed
20. Find Your Own Way Home
21. The Climb feat. Thundercat
22. Pygmy
23. 9 Carrots feat. Toro y Moi
24. FF4
25. Land Of Honey feat. Solange
26. Thank U Malcolm
27. Hot Oct.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com