fbpx

FORPREMIERE: R&B-håbet ESPICHICOQUE deler ny personlig single med tilhørende musikvideo

Foto: Nana Cecilie Gaardsted Bøvling

Man kan godt blive lidt i tvivl om, hvordan man skal udtale ESPICHICOQUE, men ikke desto mindre laver hun catchy R&B musik og er imorgen ude med sin nyeste single – MEN du kan du få lov til at høre den allerede i dag.

Den dansk-cubanske sangerinde ESPICHICOQUE har efterhånden været spirende på den danske musikscene i længere tid. Hendes lækre blanding af soul, hiphop og R&B gør, at hun igen i år er at finde på SPOT Festivals program. Den talentfulde kunstner har både en bachelor og kandidat i trommer og sang fra konservatoriet og har derfor haft rig mulighed for at gå på opdagelse i sit eget musikalske univers. Det har medført en meget stilsikker og karakteristisk lyd hos sangerinden, der indtil videre har udgivet singlen “Lately” og en live-session med sangen “Bet You Didn’t”.
Hun er Danmarks svar på Anderson .Paak, når hun til sine live optrædender både synger og spiller trommer.
Under det borgerlige navn Emilie Espichicoque leverer hun en fløjlsblød vokal og en forfriskende naturlig lyd langt fra den gængse poplyd.

Sidste oktober var R&B-kunstneren vores Ugens Upcoming, hvor man blandt andet kan læse om hvilke musikere, hun er inspireret af og hendes sangskrivning proces. Her kan man ligeledes læse lidt om hendes samarbejde med produceren Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, Hush), der også har været med til at lave den nye single “The Letter”.

Sangen handler om ESPICHICOQUEs cubanske bror, som hun i 2017 tog til Havana for at møde for første gang. Desværre måtte hun tage skuffet derfra, da hans familie meddelte at han sad fængslet, og at hun derfor ikke kunne besøge ham. I stedet skrev hun et brev til sin bror, som er det, den nye single handler om – Emilie fortæller:

”The Letter” betyder meget for mig, for den beskriver ret præcist, hvad familie er for mig. Jeg opdagede først i en alder af 23, at jeg havde en bror på Cuba, som min far aldrig havde fortalt om. Og da jeg så endelig får muligheden for at møde ham i Havana, finder jeg ud af, at han sidder i fængsel. Det var vigtigt for mig, at han skulle vide, at jeg havde ledt efter ham. Derfor var det også en kæmpe lettelse, da jeg en dag modtog et opkald fra Gilberto Gonzalez, min storebror, som ville sige tak for brevet og at han glædet sig til en dag, at møde den søster han heller aldrig havde kendt til.

Den følsomme lyrik er tydelig på nummeret, hvor ESPICHICOQUEs sjælfulde vokal omfavnes af svævende synth og et tilbagelænet beat.
Singlen udkommer med en tilhørende melankolsk video.

Hør singlen og se videoen her:



Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com