fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 18

Foto: IVYxM & FUSHIA // Sara Jordan & Anna Majholm

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra sprød R&B til folk med et rocket twist. Og sidst men ikke mindst, er der vores eget event, hvor vi præsenterer dig for nogle af Danmarks mest lovende acts. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Elias Boussnina

Hvornår: Tirsdag den 30. april
Hvor: Lille VEGA, København

Jeg er ikke vildt kendt for at have en plan.

Sådan lød det fra danske Elias Boussnina, da vi mødte ham til dette års by:Larm festival. Ikke at gå efter planen, kan man vidst godt sige, er et kendetegn for R&B-sangeren. Boussnina er gået fra at lave smadrede trap-sange under navnet Young Coke til nu at levere dragende, soulede og sprøde R&B-tracks. Specielt er hits som “5.30” og “Candy” nogle af de sange, som vi glæder os allermest til at høre i live-sammenhæng. I det hele taget klæder det Elias Boussnina ikke at gå efter planen, og vi hepper på at hans koncert bliver én, man ikke kommer til at glemme.

Barrie

Hvornår: Onsdag den 1. maj
Hvor: Ideal Bar, København

Brooklyn-kvintetten Barrie leverer atmosfærisk og himmelsk dreampop. Har du brug for en pause, hvor du kan dagdrømme, ligeså tosset du vil, så er den amerikanske gruppe nok et af de bedste bud på et passende soundtrack. Deres debut-EP Happy To Be Here blev udgivet for en uge siden, og i den sammenhæng er de på turné for at sprede deres dagdrømmende mantra og lyd, der er bygget op af lavmælt percussion, lækre guitarriffs og en fin vokal.

Madison McFerrin

Hvornår: Fredag den 3. maj
Hvor: Ideal Bar, København

Forestil dig soul af den bedste slags, men hele lydbilledet er komponeret A Capella. Madison McFerrin skaber ved hjælp af sin stærke vokal og et overlegent rytmisk kor musik, der suger dig helt ind og efterlader dig målløs over, hvad man kan skabe fra et ensemble, der kun er sammensatte vokaler. Skal du have din ugentlige dosis soul med et skørt twist, så er det McFerrins koncert, du skal tage til.

Better Oblivion Community Center

Hvornår: Fredag den 3. maj
Hvor: Store VEGA, København

Projektet Better Oblivion Community Center opstod tidligere i år, hvor musikerne Phoebe Bridgers og Conor Oberst sendte kryptiske beskeder ud på de sociale medier om, at de var i gang med slå pjalterne sammen og brygge på et samarbejde. Som de fortalte i vores tidligere interview, går de efter en ‘wow’-fornemmelse og kan godt lide at overraske deres fans. Det må man også sige lykkedes for dem på udgivelsen af det hemmelige selvbetitlede album Better Oblivion Community Center. Bridgers og Obersts lyd er folk, der har taget en mere rocket og frisk drejning, og du kan varme op til deres koncert med numre som “Dylan Thomas” og “Exception to the Rule”.

Bands of Tomorrows Uimodståelige: FUSHIA og IVYxM

Hvornår: Lørdag den 4. maj
Hvor: Pumpehusets byhave, København

På lørdag er vi glade og stolte af at kunne præsentere to af de acts, som vi synes har et stort potentiale. Vores aften i Byhaven ved Pumpehuset sparkes igang med den dynamiske elektropop-duo FUSHIA. Duoen er bestående af de to tvillingesøstre Nathalie og Mathilde, der på fineste vis balancerer det længselsfulde med det energiske og det fine med det eksplosive. Herefter har vi æren af, at præsentere den selverklærede R&B-prinsesse med ‘bad bitch’-attitude, nemlig IVYxM. Den dansk-zambianske sangerinde har senest udgivet singlen “Lights Off”, som charmerer sig ind i din øregang og bliver hængende på hjernen resten af dagen. Vi glæder os til at præsentere jer for, hvad, vi selv synes, er nogle af de stærkeste danske acts, når koncerten løber af stablen lørdag aften.

Gå heller ikke glip af:

– Illa J + Loke Deph, Musikcaféen, Huset Kbh, København, onsdag den 1. maj
– Red Lama, Musikcaféen, Lille Vega, København, torsdag den 2. maj
– Red Lama, Musikcaféen, Lille Vega, København, torsdag den 2. maj
– Tuvaband, Musikcaféen, Ideal Bar, København, søndag den 4. maj
– Kenton Slash Demon, DR Koncerthuset, Studie 2, København, søndag den 4. maj
– Mont Jake, Pumpehuset, København, lørdag den 4. maj
– Fufanu, Pumpehuset, DR Koncerthuset, Studie 3, København, søndag den 4. maj

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com