fbpx

Nordiske Hits // Uge 17

Foto: IRAH // Jakob Steen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 17 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

IRAH – “Cinematic”

Dreampop-duoen IRAH er ude med en ny atmosfærisk single, der kommer forud for deres kommende album Diamond Grid som lander den 24. maj. I sidste måned kom den eksperimenterende duo med singlen “Siu Hinama”, hvor forsanger Stine Grøn og pianist Adi Zukanović, skabte et næsten hypnotiserende lydbillede, som de selv beskrev som “vokale lyd-meditationer”. Med den nye single “Cinematic” kommer også en musikvideo der handler om Adi Zukanović opvækst under krigen på Balkan i 90’erne. Du kan lytte til nummeret i playlisten du finder i bunden af artiklen, og se den smukke musikvideo her.

Manus Bell – “Legalize (feat. Kaser)”

Den erfarne rapper Manus Bell har allerede imponeret os med singlerne “F*ck It” og “Legacy (feat. Jonah Wright)” forud for sin kommende plade Brothers Over Business, der lander den 3. maj. På tredje udspil “Leagalize (feat. Kaser)” hører vi igen Bells genkendelige oldschool-90’er-hiphop. Sangen er et opråb til de danske politikere om at legalisere cannabis én gang for alle.

Silent Laika – “Shark’s Tooth”

– Vi har ingen anelse om hvad vores lyd er, og vi har egentlig heller ikke rigtig lyst til at vide det.

Sådan lød det fra Silent Laika, da vi interviewede dem som denne uges upcoming artist. Kvartetten fra København leverer solid indierock, og på deres nyeste udgivelse “Shark’s Tooth” bevæger deres lyd sig i en mere dystert og mørk retning – og vi er vilde med det! Tidligere har Silent Laika udgivet numre med en mere munter feel, men på den nyeste single viser de, at de også sagtens kan bære noget der er tungere og mørkere.

Ellers tilføjet:

Pony Marshall – “Blur (We Lost It)”
Hoison Bascoe – “Endless”
Sara Lew – “Same Old People”
Selma Judith – “Colder”
Hov1 – “Dö ung”
Lemon Love – “Red Sky”
Kygo, Rita Ora – “Carry On”
Ana Diaz – “100”
Einar Stray Orchestra – “Hot Salted Wind”
Little Winter – “Something Cool”
Vilde – “Sardines”
Pale Moon – “Waiting for the Sun”
The Tallest Man On Earth – “There’s A Girl”
Matthildur – “There”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com