fbpx

PREMIERE: Alva Ravn leverer storladent nordisk pop på debutsinglen “Precious Prey”

Foto: Clara Neegaard

Det er ikke nogen nyhed, at Norge for alvor har sat sit aftryk på den internationale popscene med navne som Sigrid og Astrid S – og den frembrusende scandi-pop ser da heller ikke ud til at stoppe. Det nyeste skud på stammen er Alva Ravn, der i dag er ude med sin debutsingle.

Den blot 21-årige nordmand Alva Ravn er et helt dugfrisk eksempel på den rå og charmerende poplyd, der dominerer den nordiske musikscene lige nu. Den unge sanger, sangskriver og producer er bosat i hjertet af København og gik sidste år på Johan Borups Højskole, hvor musikken for alvor blev foldet ud.

Ravn har trods sin unge alder allerede bevæget sig i flere genrer. Da hun var lille sang hun soul og gospel og har senere udforsket rockgenren, indtil hun fandt sit atmosfæriske indiepop-univers hun i dag befinder sig i.
Selvom kunstneren ikke har udgivet musik før i dag, har hun allerede spillet koncert i Paris, København og senest på den norske musik- og branchefestival by:Larm, hvor Ravn var blandt en af juryens udvalgte som årets demo artist.

Alva Ravn er inspireret af kunstnere som Bon Iver og Susanne Sundfør, hvilket også kan høres på hendes debutsingle “Precious Prey”. Nummeret formår både at have stille verspassager med klaver og vokal samt storladne omkvæd med stadiontrommer og rumklangs-indsovsende korstemmer. Ravns vokal balancer smukt mellem en fin, blød klang og et mere hæst og råt udtryk, der giver sangen en masse nerve.
Den charmerende norsk-engelske accent, et catchy hook og masser af dynamik er en perfekt opskrift til et godt nordisk popnummer, og det er lige hvad “Precious Prey” er.
Du kan lytte til nummeret på din fortrukne streamingtjeneste her.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com