fbpx

Roskilde løfter sløret for årets spilleplan og de 10 sidste musiknavne

Foto: Amyl and the Sniffers // PR

Spleen United genforenet på Arena, storhittende australiere på Orange, kaotiske, albumdebuterende australiere til nattefest på Gloria, hypet britisk punkrock på Avalon, og amerikansk rap på Apollo. Lad planlægningen begynde!

Der er noget for enhver smag i de 10 sidste navne, Roskilde Festival i dag har løftet sløret for i forbindelse med offentliggørelsen af årets spilleplan.

Mens australske Empire of the Sun tager deres farverige psych-pop og visuelle science-fiction show med til Orange og dermed også spiller deres første danske koncert – og eneste skandinaviske festivalkoncert i år – genforenes danske Spleen United med en nattekoncert på Arena. Det bliver den første, siden de i 2013 valgte at holde pause fra den store succes, de fik oven på deres tre albumudgivelser. Om de to bookinger udtaler programchef Anders Wahrén:

Empire of the Sun har længe stået højt på vores ønskeseddel, men de har været ualmindeligt sjældne gæster på vores breddegrader, så vi har kigget langt efter dem år efter år. Men nu stod stjernerne omsider helt rigtigt, og vi ser frem til en overrumplende dansk koncertdebut med masser af skæve hits og ekstravagant scenografi.

Vores publikum har i flere år haft et helt specielt forhold til Spleen United, som kom til udtryk med adskillige euforiske shows og endda en 24 timer lang koncert ved badesøen. Så da bandet rakte ud til os med en overraskende besked om deres genkomst, blev vi meget hurtigt enige om, at begivenheden skulle markeres med en eksklusiv nattekoncert på årets festival. Vi glæder os virkelig til at se dem igen.

Empire of the Sun finder australsk selskab i Amyl and The Sniffers, som også stod på vores ønskeliste til årets program, og som netop har gæstet Stengade forud for udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum den 24. maj. Den punkrockede kvartet er kendt for deres kaotiske og højenergiske liveshows, hvor du ofte ender med at finde forsanger Amy Taylor et sted op under loftet, i krumspring ud over publikum, eller kravlende rundt på væggen som en anden spiderman. Læs vores Q&A med Dec fra gruppen her. I samme boldgade finder du den britiske punkrock-gruppe Shame, mens amerikanske CupcakKe bringer kompromisløs rap til Apollo, og Death Grips holder punket hiphopfest på Arena natten til lørdag.

Den endelige spilleplanen med tidspunkter og scener for alle 188 navne finder du her.

De 10 nye navne er:

Death Grips (US)
Empire of the Sun (AU)
Spleen United (DK)
Amyl & the Sniffers (AU)
Aurora (NO)
CupcakKe (US)
Džambo Aguševi Orchestra (MK)
Fontaines D.C. (IE)
Shame (UK)
Sidney Gish (US)

Roskilde Festival løber af stablen fra 30. juni til 6. juli.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com