fbpx

Ugens Upcoming: Silent Laika

Foto: Valdemar Bonde

Ugens Upcoming kommer fra København, leverer solid indierock, ønsker at sige ‘fuck konventionerne’, og er kendt hele vejen til Kina.

Kvartetten Silent Laika består af fire københavnerdrenge fyldt med krudt. De har så sent som i fredags udgivet deres seneste single “Shark’s Tooth”, som med sit dystre og eksperimenterende udtryk maler et flot billede af gruppens evner. Her kan du lære dem at kende som Ugens Upcoming.

Hvem er Silent Laika?

– Vi er fire drenge fra en kælder på Amager, der er fundet sammen om en kærlighed til det kantede og det lettilgængelige, om at bryde konventionerne og give folk noget der kommer fra hjertet og ikke hjernen.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vi har ingen anelse om hvad vores lyd er, og vi har egentlig heller ikke rigtig lyst til at vide det. For en læser af dette er det jo ingen hjælp. Men altså så må man jo lytte og vurdere selv. Vi er et band, der konstant udvikler vores lydunivers. I øvelokalet går vi meget op i aldrig at sige nej til nye input og lader os gerne inspirere af andre kunstnere og udtryk såsom Ice Age, Bon iver, David Bowie og James Blake. Vores lyd veksler altså i høj grad mellem det rockede og organiske udtryk og elektroniske og uorganiske. 

Hvordan startede I?

– Bandet startede på Ollerup Efterskole, da forsanger Lewis gerne ville have sine sange ud i verden. Han startede så et band sammen med nogle venner deriblandt, Jacob Mundt, der stadig spiller bas i bandet. Resten af besætningen har været igennem en del udskiftning. Vi endte med den besætning, vi er nu, med Asbjørn på keys, da han både har gået på efterskolen og i klasse med Lewis, og Jacob foreslog, at vi spurgte Arto om han ikke ville spille med. Han havde nemlig et kælderstudie, så vi kunne indspille så meget, vi havde lyst til, og det har vi fået brugt rigtig meget. Efter Arto kom med i sommeren 2017, begyndte vi at indspille, og med det samme kunne vi mærke, at der var en særlig energi hér, og et halvt år efter stod vi med vores debutalbum Amousements Of A Young Girl

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Vi lukker os inde i en kælder på Sydamager omgivet af orgeler, LP’er og guitarer med et dogme om kun at se Adam Sandler film og spise frysepizzaer i vores pauser mellem skriveriet. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Alle de store og lidt til. Thom Yorke, Mac De Marco og Phil Collins er nok to gode bud på nogle vi beundrer. Men vi har alle meget forskellige musikalske baggrunde og vi forsørger så vidt muligt at holde vores forbilleder væk fra bordet når vi skriver musik, da det er med til at låse kreativitet og muligheden for at finde på noget helt nyt der ikke er gjort før.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Gilly.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har været så heldige at få en række fanmails helt fra Kina, hvor en gruppe musikentusiaster gerne vil se os spille på deres lokale spillested. Det er vi selvfølgelig meget optagede af for tiden, da vi synes, det er fantastisk at vores musik kan nå om på den anden side af jordkloden.  

Hvad er drømmen?

Vi drømmer om at kunne leve og drømme gennem musikken resten af vores liv. Silent Laika er det, vi ånder for lige nu, så drømmen er selvfølgelig at få spillet en masse for vores fanbase og udvide den og begynde at kigge mod udlandet.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Folk skal selvfølgelig lytte til vores spritnye single “Shark’s Tooth”. Musikalsk bevæger vi os på noget helt nyt territorie på den sang. 

Hvad er jeres motto?

– Skriv nu den fucking plade færdig og udgiv den!

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com