fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 14

Foto: Khalid // RoLexx

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har prøvet at finde noget, der både passer til en festlig weekend og til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til synthpop, hiphop eller en solid omgang R&B, vil der forhåbentlig være noget at hente i vores anbefalinger.

Khalid – Free Spirit 

Den amerikanske sanger og sangskriver Khalid brød igennem tilbage i 2017 med debutalbummet American Teen, der bød på catchy R&B og lækre vokaler. Sidste år kunne man høre ham på nummeret “lovely” i samarbejde med den muligvis kommende verdensstjerne Billie Eilish, og på dette album har sangeren da også trukket nogle gode musikere med i studiet – blandt andet John Mayer på “Outta My Head” og Disclosure, der har produceret sangen “Talk”.

Young Tiger – Yours Truly (EP)

Elektropop-duoen Young Tiger er ude med deres debut-EP Yours Truly, der både byder på ømme ballader og hårdslående popsangers. Den københavnbaserede gruppe består af sanger og sangskriver Emma Grankvist og producer Rasmus Søegren, der tilbage i 2016 udgav singlerne “Build up” og “Use Your Hands”. Siden da har duoen haft fuldt fokus på ny musik, som nu kulminerer i den syv numre lange EP.

Chris Crack – The Future Will Be Confusing

Der gik ikke mere end 12 dage, før Chicago rapperen Chris Crack udgav et nyt album efter Crackheads Live Longer Than Vegans. Men det er ikke så usædvanligt for rapperen – han udgav nemlig også to hele album først i november og så december sidste år. Der er masser af ny musik og fart i Chris Crack, der stadig formår at lave noget solid soul-trappet hiphop.

Weyes Blood – Titanic Rising

Bag Weyes Blood finder man Natalie Mening, der med sin charmerende indieunivers, en Joni Mitchell-lydende vokal og talentfulde sangskrivning er kommet med sit tredje album Titanic Rising. Den excentriske kunstner har selv beskrevet albummet som ‘Bob Seeger møder Enya’, og du kan fange hende på dansk jord, når hun til sommer spiller på Roskilde Festival.

The Drums – Brutalism

Fra verdens hovedstad New York har indiepop-bandet The Drums indspillet deres nyeste plade Brutalism. Med fire album I bagkataloget og 10 år på den amerikanske musikscene har gruppen udviklet deres lyd længe, og det kan man godt høre på den stilsikre udgivelse.

Ellers tilføjet:

ONUR – A Millennial Rhapsody (EP)
Sara Bareilles –
PUP – Morbid Stuff
Ellis May – The Distance (EP)
PNL – Deux frères
Kongle – Skogen
Circa Waves – What’s It Like Over There

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com