fbpx

Dagbog fra Heartland Festival 2019 – Torsdag

Foto: The Good, The Bad & The Queen // Nicolai Hildebrand

Vi er draget mod det fynske for at se store såvel som små kunstnere gæste hjerternes land. Den første dag bød blandt andet på det virale fænomen Lewis Capaldi, den amerikanske superstjerne Solange og en smule regnvejr.

Det er sen formiddag da vi får trasket os fra Kværndrup station mod shuttlebusserne til Festivalpladsen i regnvejr. Nå ja, det er vel en dansk festival. Humøret er alligevel højt i spænding og forventning til de kommende tre dages musikoplevelser, så et par dråber gør ikke så meget endnu.

Efter at have sat det telt der skal være vores hjem de næste tre dage godt op, traskede vi ad de mudrede veje mod festivalpladsen. Med en obligatorisk Gasoline burger i hånden gik vi mod weekendens første koncert; Lewis Capaldi spiller på Highland Stage, og det er et must-see. Det virale fænomen har været på folks læber verden over – og i deres høretelefoner. Som én af de få, der endnu ikke er med på Capaldi-hypen, er det jo en no-brainer at tage ind og se det unge skotske talent. For at sige det kort, kan man med sikkerhed sige, at jeg nu er med på hypen. Den charmerende unge singer/songwriter imponerede med sin smukke, overlegne vokal, og holdt mellem sangene nærmest sit eget stand-up show med en god omgang selvironi.
Læs anmeldelsen her.

Dernæst tog jeg mod den lille Prxjects Stage for at se den nyere R&B-spirer Erika de Casier. Desværre var lyden virkelig dårligt balanceret, og hendes ellers smukke stemme og lækre 90’er-inspirerede R&B blev overdøvet af trommespil, skrattende lyd og feedback. Kæmpe øv for den ellers talentfulde sangerinde, men heldigvis var publikum utroligt tilgivende, og dansede og sang med med kæmpe energi, som Casier gav tilbage fra scenen.
Læs anmeldelsen her.

Efter en hurtig Fish & Chips-pause gik jeg spændt mod Greenfield Stage, hvor The Good, The Bad & The Queen var sat til at spille klokken 21:45. På trods af at bandet også består af musikere fra kæmpe grupper som The Clash og The Verve, var det tydeligt at forstå på publikum, at det er frontmanden Damon Albarns person og fængende univers der drager allermest. Her er jeg også selv skyldig som die hard Albarn-fan, og det var i den grad også en af de koncerter, jeg glædede mig mest til den dag. Som de erfarne musikere hele bandet er, leverede de i den grad også en flot og gennemført koncert, som dog manglede et personligt touch.
Læs anmeldelsen her.

Hvis The Good, The Bad & The Queen var mit højdepunkt for dagen, så var det helt tydeligt at Solange var halvdelen af festivalens. Allerede en halv time før hun gik på var der små-proppet foran scenen, og selvom hun var plaget af tekniske problemer der gjorde hende forsinket, var publikum ekstatiske fra start til slut. Det er jo også en vaskeægte superstjerne, der med en meget koreograferet koncert fik bragt den amerikanske over-the-top overdådige show-stil til Danmark. På trods af al den pomp og pragt der var omkring showet, levede det ikke helt op til vores anmelders forventninger, men det var alligevel en fed og storslået måde at afslutte en hektisk og fed første dag på Heartland.
Læs anmeldelsen her.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com