fbpx

Det glæder vi os til at blive klogere på under The Great Escape-konferencen 2019

Foto: The Great Escape 2018//Victor Frankowski

Der er meget at skulle overskue på årets konferenceprogram, som vi har skåret ind til benet for dig.

Det er fjerde år i træk, at vi i midten af maj er at finde på den store britiske branchefestival The Great Escape i Brighton. Tænk SPOT Festival x 20, 30, måske 40. Et kæmpe træf for branchefolk fra hele verden, og et program, der tæller over 400 koncerter på tre dage.

Fra onsdag den 8. maj til og med fredag den 10. maj finder konferencedelen af festivalen sted. Der er i år tre hovedtemaer at dykke ned i: The Music Education Conference (Building bridges not walls), The Digital Dollars Conference (Getting paid as well as played) og The Music Marketing Conference (Making sure people give a shit, sponsoreret af BPI).

Vi har udvalgt to oplæg fra hver kategori, du med fordel kan smutte forbi, hvis du ligesom os befinder dig i Brighton de kommende dage.

DISSECTING THE MUSIC EDUCATION CURRICULUM

Finder sted onsdag 12.15 – 12.45

Musikuddannelse er mange ting, og i virkeligheden også et super komplekst område – især hvis det handler om uddannelser inden for musikbranchen, hvor vi herhjemme indtil videre kun har Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium som den eneste længerevarende uddannelse, og andre tilbud som eksempelvis Innovative Music Management, der forløber over kortere tid. Konferencen handler om musikuddannelse i Storbritanien, men det kan måske stadig være relevant for danske delegerede at høre om og sammenligne med mulighederne herhjemme. I denne debat er fokus på, hvad det rent faktisk er vigtigt at lære eleverne om både i “klasseværelset”, og når det kommer til undervisning i konkrete instrumenter. Spørgsmålet er blandt andet, om der efterhånden er behov for en ny og bredere definition af, hvad det vil sige at lave musik, og hvordan uddannelsesstederne i så fald skal forholde sig til den i udarbejdelsen af undervisningsmaterialet.

CONNECTING MUSIC EDUCATION AND THE MUSIC INDUSTRY

Finder sted onsdag 14.30 – 15.30 

Et vigtigt spørgsmål er selvfølgelig, hvad samspillet mellem uddannelsesområdet og den reelle branche er, og om der er et. Industrien har en masse redskaber og viden, som underviserne på uddannelsesstederne kan gøre brug af. I denne del af konferencen vil der blandt andet blive gennemgået nogle konkrete samarbejder mellem uddannelsesstederne og industrien, udveksles drømme og visioner fra begge sider, og præsenteret uddannelsesprojekter, som her og nu leder efter støtte fra industrien.

SONGS – THE COMPLEXITIES OF THE ROYALTY CHAIN

Finder sted torsdag 11.30-12.30 

Hvis man ikke sidder direkte med behandlingen af royalty-indkomster – og måske selv endda, hvis man gør – er det et af de mest komplekse områder i musikkens digitale tidsalder, og derfor kan det være brugbart lige at tage en times hvordan-var-det-nu-lige-det-fungerede-reminding. Det kan synes ironisk, at det er så svært at finde ud af, når nu det er så essentiel en del af det at lave musik, og mange artister og teams bag artisterne undrer sig over, hvad der egentligt sker med pengene, når de går fra led til led, og om de overhovedet ender hos sangskriveren. Det er nogle af de spørgsmål, MMF forsøger at svare på i en ny ‘Song Royalties Guide’, som her fremlægges og debateres.

COPYRIGHT DEVELOPMENTS AND THE STREAMING MARKET

Finder sted torsdag 13.45-14.15

Denne her forklarer næsten sig selv, og ligelededes vigtigheden af den. Med nye tilføjelser til copyright-lovgivningen i både Europa og USA ændrer branchen sig, og det kan koste dyrt, hvis man ikke følger med. Nogle bifalder de nye tiltag – blandt andet den omstridte artikel 13 – mens andre ser det som et kæmpe skridt tilbage for industrien. Det er dét, Annabella Coldrick (Music Managers Forum), Helen Smith (IMPALA) og Sophie Goossens (Red Smith) vil diskutere.

THE POWER OF PLAYLISTS

Finder sted fredag 11.30 – 12.00

Der hersker efterhånden ingen tvivl om den enorme magt, de mange playlists har fået med streamingens indtog, og pitching til officielle playlister er efterhånden en artists eller artistens teams fornemmeste opgave. Det er ikke et tilfælde, at al musik efterhånden udgives om fredagen, for et spot på ‘New Releases Friday’-playlisten kan betyde alt for en kunstner. Keith Jopling (The Song Sommelier), Sam Lee (Songular) og Hannah Beeching (AWAL) vil kigge ind i fremtiden og diskutere, hvordan kuratering på streaming-tjenesterne vil se ud om fem år og give konkrete tips til, hvordan man bedst pitcher sin musik til playlister anno 2019.

WHAT TO DO WITH ALL THAT DATA

Finder sted fredag 12.30 – 13.15

Data er efterhånden blevet musikbranchens vigtigste valuta, og der er meget af den… virkelig meget af den. Det kan derfor godt være en udfordring at overskue, hvilken data, man skal lægge sin energi i at forstå og analysere i marketing-øjemed: Social data, streaming-data, eller data fra billetsalg? Ikke nok med, at det kan være svært at prioritere dataen, kan den også være svær at tilgå i første omgang, og brugen af den kan faktisk også koste problemer efter indførelsen af GDPR-lovgivningen. Det vil Malena Wolder (Believe), Tom Burris (ie:music), Jessie Scoullar (Wicksteed Works), Adam Brooks (Ents24), Jason Edwards (Dice) og Jon West (Ticketmaster) diskutere og gøre dig klogere på.

Du kan få det fulde overblik over det omfattende konferenceprogram her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com