fbpx

Emerson Snowe – That’s Rock ‘n’ Roll

Foto: Miriam Marlene
Label: Liberation Records (Mushroom Group)
Udgivelsesdato: Fredag den 10. maj 2019

Trods lidt for mange stereotyper, debuterer Emerson Snowe fint på That’s Rock ‘n’ Roll. 

Emerson Snowe - That's Rock 'n' Roll
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Efter at have kæmpet med alkoholisme og psykiske problemer i flere år, tog Jarrod Mahon i 2016 beslutningen om at stoppe med at drikke, og i samme periode begyndte overvejelserne om at starte et soloprojekt. 

Foreløbigt kendes den 24-årige australske musiker bedst som en fast del af det Brisbane-baserede garagepop-band The Creases. Selvom man kan mærke Mahons musikalske rødder på That’s Rock ‘n’ Roll,er der dog ingen tvivl om, at vi med hans alterego Emerson Snowes debut-EP har at gøre med noget nyt og andet. Selvsagt agerer Mahon nu hovedsanger, og lyrisk centrerer han sig om de kampe, der har karakteriseret hans eget liv. Rent musikalsk har særligt det melodiske materiale nu fået en forgrund – heri ligger desværre også én af udspillets største svagheder. 

“Human” røber Emerson Snowes forkærlighed for melodisk prægede mellemspil, men musikken lider under forudsigelighed og for mange stereotyper. Manglende variation gør, at helhedsindtrykket bliver banalt, og flere af udspillets numre ligger kompositorisk set i den svage ende. “Could You Love Me” åbnes smukt af akkorder på et akustisk klaver, men i stedet for at følge denne klang til dørs, vælger Emerson Snowe at lade orgellyde overtage. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, især fordi vi har at gøre med en EP, som centrerer sig om følelsen af at befinde sig på randen mellem liv og død. Desværre synes overgangen klodset, og yderligere vidner nummeret om en gennemgående tendens til for mange effekter og et lydbillede, der fremstår en kende mudret.  

Heldigvis rummer That’s Rock ‘n’ Roll også en del lyspunkter. På “If I Die, Then I Die” præsenteres lytteren for stærke vokalmelodier og en fremragende sammensat instrumentalbaggrund, og “Sunlight” byder på et energisk tempo, tillokkende guitarlinjer og mange andre fine elementer hentet fra garagepop-hylden. Nummeret lyder som den første, spæde solstråle efter en heftig omgang regn og eksemplificerer desuden EP’ens mest fremtrædende force. Udspillet er overordnet set kendetegnet ved en humor og en lethed, som man bestemt ikke havde forventet af en mand med så kaotisk en forhistorie. På “Sunlight” synger han: 

“I need a break from//My phone and//Computer//It’s driving me wild//I can’t tell what//Is real and//What is fake now”

Selvom denne form for passage ikke er synderligt nytænkende, er det svært at blive andet end glad, da han efterfølgende på gentagelser af ordene “My head is a mess” vælger at eksperimentere med både stemmeleje og vokalteknik.  

That’s Rock ‘n’ Roll er musikalsk set ikke et specielt ophidsende udspil, men Emerson Snowes både eftertænksomme og humoristiske tilgang til sit materiale gør, at EP’en alligevel må betegnes som en lytteværdig bedrift. 

Sofie Ree
sofieree@bandsoftomorrow.com