fbpx

Her er otte navne, du skal opleve på Heartland i dag (fredag)

Foto: Connan Mockasin // Sam Kristofski

En dag er gået, og når solen står op i morgen, tager Heartland hul på sidste dag. Tiden går hurtigt, så det er med at få oplevet så meget som muligt, mens muligheden er der. Det er den heldigvis i dag, hvor spændende danske artister som Selma Judith og Lowly går på scenen side om side med internationale navne som Connan Mockasin og Danny Brown.

Lowly (DK)

Hvornår: 13.00
Hvor: Highland Stage

Den fremadstormende kvintet Lowly har blæst både ind- og udlandet bagover med deres første album Heba og deres nye, andet studiealbum Hifalutin, som kom dette forår. Man kan ikke undgå at blive fascineret af deres kompromisløse lyd, som er noget nær umulig at placere i konventionelle genrerammer. Vi så blandt andet bandet tilbage i 2017 på The Great Escape Festival, hvor vi spåede dem stort potentiale, og det må man i den grad sige, at de har indfriet. Du kan jo passende læse dette interview, som vi udgav i forbindelse med deres seneste albumudgivelse og udsolgte koncert på Hotel Cecil, hvis du vil blive klogere på den danske kvintet.

Connan Mockasin (NZ)

Hvornår: 15.45
Hvor: Highland Stage

Connan Tant Hosford, som laver musik under aliaset Connan Mockasin er en éner. Han laver psyched pop, man kan svaje til, man kan lukke øjnene til, man kan drømme til og også græde lidt til. Du kender måske allerede den medrivende “I’m the Man that Will Find You”, der præsenterede kiwiens store talent og karakteristiske spinkle, nærmest barenagtige vokal. I efteråret udgav han albummet Jassbusters, der var hans først i fem år. At Mockasin er en éner, betyder langt fra, at han er en enspænder, og han har gennem tiden arbejdet med artister som James Blake, Ariel Pink og Charlotte Gainsbourg, som spillede på Heartland i går. Han har eftersigende skrevet et nummer om hende på sin nye plade – Vi synes, “Charlotte’s Thong” er et godt bud på hvilken sang fra pladen, der er tale om.

Selma Judith (DK)

Hvornår: 16.45
Hvor: Prxjects Stage

Du kan med fordel nyde fredag eftermiddag i selskab med det nyeste skud på den danske musikstamme. Sammen med blandt andre Erika De Casier og Elias Boussnina leverer Selma Judith noget af den nye, nordiske R&B-lyd, vi ser dominere musiklandskabet for tiden, og hun har blandt andet imponeret os med sin live-optrædenden til VEGAs Udvalgte i januar. Det er gået hurtigt frem ad for den unge sangerinde og harpenist, der før sit soloprojekt blandt andet har spillet harpe med MØ, The National (i forbindelse med HAVEN Festival) og Vera. Harpen kan du også forvente at se denne eftermiddag, da sangerinden ofte laver et cover af et kendt hit i et intimt arrangement med kun harpe og vokal. Judith var også opvarmning til Jadas koncert i Store VEGA i april, hvor hun gæstede et af sangerindens numre – Vi kan jo håbe på at se de to slå pjalterne sammen igen til en af dagens koncerter. Ellers glæder vi os selvfølgelig bare til at høre ørehængende sange som “Kind of Lonely” og “Colder”.

Danny Brown (US)

Hvornår: 18.45
Hvor: Highland Stage

Der er ikke så meget hiphop på Heartland-programmet, så det er med at fange rapperne, når du kan. Danny Brown er klar til at indtage området ved Egeskov Slot med sin rå attitude og hiphop-produktioner, der både emmer elementer fra 90’erne og en grineren lyrik, som blandt andet kan høres på “The Black Brad Pitt” og den mere tragikomiske “Ain’t It Funny”. Brown belyser mange af de udfordringer, især amerikanske borgere står overfor, hvor det blinde øje vendes til alle de problemer, der er lige foran dem. En kommentar som Danny Browns er vigtig, og det bliver spændende at opleve Detroit-rapperen bringe den live.

FRAADS (DK)

Hvornår: 19.15
Hvor:
Prxjects Stage

Den danske rapper- og producerduo FRAADS har placeret sig selv lige midt i en tendens på den danske musikscene, hvor kunstnere på melodiøs vis leger med det danske sprog. Papa Erotic og David Engelbrecht, der tilsammen udgør FRAADS, udgav i april singlen “døde i dine arme”. Det er den første udgivelse efter debut-EP’en FRYYS fra sidste år, der virkelig slog et søm i duoens tilhøren på den danske musikscene lige nu. Drengene har en travl weekend foran sig, hvor deres fredagsoptræden på Heartland følger lige efter, at de i går var på scenen til Distortion på Vesterbro – og så er der ellers lagt op til festivaler hele sommeren. Fang dem nu, før din nabo!

Jada (DK)

Hvornår: 20.45
Hvor: Highland Stage

Den danske popkomet Jada vandt sidste måned Carl Prisen i Årets Talent, hvor juryen blandt andet kaldte hende ‘Danmarks kommende verdensstjerne’. Det er med god grund, for den unge Emilie Molsted Nørgaard har på meget kort tid taget den danske musikscene med storm. Selvom den talentfulde sangerinde og producer kun har udgivet tre numre, spillede hun i foråret to udsolgte koncerter i Store VEGA og på Radar. Denne sommer tager hun hele festivalturen rundt, og vi kan kun anbefale at se eller gense den gåsehudsfremkaldende kunstner i aften på Highland Stage.

Jeuru (DK)

Hvornår: 21.45
Hvor:
Prxjects Stage

Du har måske ikke hørt navnet Jeuru før, men det kommer du højst sandsynligt til i fremtiden. Det er navnet på en kunstner, der er opvokset i Brooklyn, men nu er bosat i København. Han debuterede sidste år med EP’en King of the Cruel, som blev udgivet gennem Sony i Danmark, der også har fået øjnene op for det vanvittigt store talent, Jeuru bærer rundt på. Musikken er soulet i den forstand, at det i den grad er sjæl og følelser, der kanaliseres ud med hjælp af Jeurus enorme, dybtfølte og storladne stemme. Lyden er elektronisk bygget op og eksperimenterende på lidt samme måde som serpentwithfeet. Der er al god grund til at opleve morgendagens store nye stjerne, når han gæster Heartland i dag.

CHINAH (DK)

Hvornår: 23:00
Hvor: Prxjects Stage

Den talentfulde trio CHINAH har de færreste lyst til at gå glip af. Trioen, som startede lidt af en bølge inden for alternativ elektronisk pop, er altid et skridt foran. På deres debutalbum Anyone fra november finder vi en mere eksperimenterende og mørk lyd, der viser kunstnernes konstante lyst til at forny sig. Desuden var vidner til en yderst vellykket koncertpræstation på SPOT Festival i starten af måneden, så vi glæder os til at opleve dem igen på Prxjects Stage.

The Raconteurs (US)

Hvornår: 22.00
Hvor: Greenfield Stage

Vi skal tilbage til 2005 for at finde begyndelsen på supergruppen The Raconteurs med Jack White i front, og der er gået 11 år siden udgivelsen af deres Grammy-vindende plade Consolers of the Lonely. To år forinden, i 2006 havde de dog allerede udgivet debutalbummet Broken Boy Soldiers, som indeholdt kæmpehittet “Steady, As She Goes”. The Raconteurs er rockmusik af højeste kvalitet leveret af yderst erfarne musikere, der den 21. juni udgiver det nye album Help Us Stranger. Det skulle undre os meget, hvis ikke der er smagsprøver på det blandt numrene på setlisten i aften.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com