fbpx

Introduktion: Danske Magnus Tempels giver den dystre elektropop et nordisk twist

Foto: Martin Fjord

Magnus Tempels rammer perfekt ned i den overordnet tendens i poplandskabet – nemlig dyrkelsen af det dystre og mørke elektroniske univers.

Når man hører Magnus Tempels første gang, er det uundgåeligt at tænke på kunstnere som James Blake eller Bon Iver med det seneste album 22, A Million. Det dybtfølte, melankolske og dystre pop er ikke en ny tendens, men derimod noget, som har cementeret sig gennem kunstnere som Lorde, Lana Del Rey og ikke mindst den unge verdensstjerne Billie Eilish.
Den 21-årige Magnus Tempels bringer det nordiske præg på elektro-poppen, og med en støvet, minimalistisk produktion og karakteristisk falcet-vokal får Tempels et helt unikt udtryk.

Kunstneren startede som traditionel singer/songwriter og optrådte på gader og stræder i diverse europæiske byer med sin akustiske guitar, men 2018 blev en vendepunkt for musikeren. Han begyndte at udforske det elektroniske lydunivers, der indtil videre har kulmineret i to singleudgivelser i år. Begge eksperimenterer med samples og effektlag, der bryder med den polerede og fine poplyd og i stedet udforsker en ‘grim’ og skarp æstetik med pitchede og forvrængede klangoverflader. Tempels er især optaget af at klippe og modificere sin egen vokal, der giver sangene en helt særlig stemning. Ved brugen af sin unikke vokal får de robot-lydende harmonier nemlig tilført nerve og dybde i det maskinelle og elektroniske univers. Den skæve og rå energi bringer associationer til kunstnere som islandske Ásgeir eller de danske When Saints Go Machine.

Magnus Tempels har netop spillet sin showcase koncert på dette års SPOT Festival og vi kan forhåbentlig forvente mere musik fra den spirende kunstner resten af året. Indtil videre kan du høre den nyeste single “Pillow” på diverse streamingtjenester eller i en imponerende live-session her.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com