fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 19

Foto: Rupert Ollivier

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra smuk singersongwriting til britisk hip-hop/post-punk. Og sidst men ikke mindst, er der events landet over for spirrende musikere. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Mild Orange

Hvornår: Tirsdag den 7. maj
Hvor: Ideal Bar, København

Den new-zealandske kvartet Mild Orange leverer smooth dream-pop, der er det perfekte soundtrack til at drømme sig langt væk fra den kolde maj måned herhjemme. Mild Orange blev startet tilbage i 2017 af barndomsvennerne Jack Ferguson, Josh Reid, Tom Kelk og Josh Mehrtens, og de fortæller selv, at deres lyd hylder farven orange, som også tydeligt kan ses på deres pressebilleder, hvor der er så mange elementer i den varme farve med som muligt. Det alene er jo grund nok til at give dem et lyt, og vi glæder os til at få spredt en masse orange varme udover vores tilværelse, når de gæster København i aften og Atlas i Århus i morgen.

Alice Phoebe Lou

Hvornår: Torsdag den 9. maj
Hvor: Lille VEGA, København

Sydafrikanske Alice Phoebe Lou har en lyd, der minder om fornemmelsen af at have sommerfugle i maven. Singersongwriteren tager både elementer fra jazz, folk og soul og med hendes karakteristiske og luftige vokal, kan man næsten ikke blive andet end betaget af den 25-årige sangerindes skæve univers. Hun har senest udgivet albummet Paper Castles, og i den sammenhæng er hun på turné i Europa, og på torsdag lægger hun vejen forbi Danmark.

Bernhoft & The Fashion Brushes

Hvornår: Torsdag den 9. maj
Hvor: Store VEGA, København

– Jeg havde et behov for at lave noget, der var så menneskeligt som muligt. Med fare for at lyde helt ‘old-fashioned’, så bliver jeg lykkelig som person, når jeg ikke er på de sociale medier.

Det var en af de udtalelser vi fik fra Bernhoft, da vi interviewede ham om hans nye plade Humanoid. Den norske multi-instrumentalist er gået fra at lave soloprojekter til nu at skabe en nærværende lyd med hans band The Fashion Brushes. Deres mission er, at få folk til at være mere nærværende og få blikket op fra skærmen og ud på verden. I sammenhæng med udgivelsen af Humanoid er de på Europaturné, og mon ikke man kan håbe på en koncert, hvor folk kan holde telefonerne i lommen og være nærværende? Det er svært at sige, men vi glæder os ihvertfald til at opleve den norske musiker med sit band live, når de gæster Store VEGA i København nu på torsdag. De lægger desuden vejen forbi Odense, Aarhus og Aalborg henholdsvis onsdag, fredag og lørdag i den her uge.

Audition Days

Hvornår: Torsdag den 9. og lørdag den 11. maj
Hvor: Musikcaféen, EKHO EKHO i København og Studenterhuset i Aalborg.

Audition Days er et arrangement organiseret af ORA (Organisation Rytmiske Amatørmusikere), hvor upcoming musikere får chancen for at vise deres værd på forskellige spillesteder landet over. I denne uge vil der både være events på Musikcaféen og EKHO EKHO i København og Studenterhuset i Aalborg. Arrangementerne vil byde på mange spirende acts, og vi er specielt begejstrede for Yör & UMusikcaféen, Indigo HotstepEKHO EKHO og No RemedyStudenterhuset Aalborg.

Rat Boy

Hvornår: Søndag den 12. maj
Hvor: Ideal Bar, København

Heldigvis giver RAT BOYs lyd bedre associationer end hans kunstnernavn. Den engelske musiker ligger genremæssigt et sted mellem hip-hop og postpunk – noget af et miks vil man måske mene, men det fungerer faktisk meget godt. Specielt med RAT BOYs karakteristiske vokal. Han fortæller sine skæve og fjollede historier med en charmerende Essex-accent, der er så tyk, at man næsten ikke kan andet end at få et lille smil på læben, når man hører på den. RAT BOY er ikke bange for at lege med genrene og musikken, og derfor kan man næsten ikke håbe på andet end et brag af en koncert, når han gæster Ideal Bar i København på søndag.

Gå heller ikke glip af:

– Astronaut (Support: doula), BETA, Amager Bio, København, fredag den 10. maj
– MARY JEAN + Faratuben, Richter, Gladsaxe, lørdag den 11. maj
– Fugleflugten, Hotel Cecil, København, lørdag den 11. maj
– Shy, Shy, Shy, Musikcaféen, Huset Kbh, København, lørdag den 11. maj
– Ziggy Alberts, Lille VEGA, København, søndag den 12. maj
– Blank Banshee, Lille VEGA, København, mandag den 13. maj
– Benjamin Clementine, Koncertsalen, DR Koncerthuset, København, mandag den 13. maj

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com