fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 21

Foto: Masasolo // Andreas Haubjerg

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra solid rock af forskellige arter til politisk svensk pop. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Masasolo

Hvornår: Torsdag den 23. maj
Hvor: Musikcaféen Huset Kbh, København

I næsten to år var der komplet radio silence på nye udgivelser fra Morten Søgaards musikprojekt Masasolo, siden debutalbummet At Sixes And Sevens udkom i 2017. I januar kunne fans dog glæde sig over musikvideoen til “Just As Real”, og sidste måned var der endelig en ny udgivelse fra den 70’er rock inspirerede rock-act; singlen “You Got That Something”. Masasolo kan opleves live på Musikcaféen på torsdag, hvor Søgaard med sit faste live-band foruden den seneste udgivelse også vil præsentere endnu mere nyt materiale.

Rebecca Lou

Hvornår: Torsdag den 23. maj
Hvor: Ideal Bar, København

Roskilde-aktuelle Rebecca Lou udgav sin debut-EP Skeletons i oktober sidste år. På trods af den korte tid på scenen har hun allerede nu skabt et solidt navn for sig selv på både den danske punk-rock scene og derudover i Tyskland og UK. For en lille måneds tid siden udgav hun andensinglen “Take Ur Time” til sit kommende debutalbum Bleed. Torsdag har du mulighed for at høre den nyeste single live, og mon ikke man kan få en lille forsmag på det kommende album også.

Mellemblond

Hvornår: Fredag den 24. maj
Hvor: Templet, Lyngby

Den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen har gennem det sidste årti sat sig godt til rette på den danske musikscene under navnet Mellemblond. Hans dansksprogede rock har gennem hans karriere kulmineret i flere Steppeulv-nomineringer og fire albumudgivelser, hvoraf den seneste, Guldkornzonen, udkom i maj sidste år. Albummet trækker mere på popelementerne end hans tidligere udgivelser, og det bliver interessant at se, hvor den udvikling vil tage musikeren hen i fremtiden.

Molly Nilsson (SE)

Hvornår: Fredag den 24. maj
Hvor: Lille VEGA, København

Den svenske DIY-popmager Molly Nilsson udgav sidste år det fremadskuende album 2020, og som det gældende år nærmer sig, er Nilsson så småt ved at afslutte sin ‘Late-Capitalist Night Tour 2019’ i Europa. Hun vender hjem til Sverige og afslutter turnéen den 25. – dagen inden Europa Parlamentsvalget, hvilket også er pointeret på turnéplakaten. Det falder lige ind med 2020s vrede og refleksioner over fremtiden samt de politiske spørgsmål, vi snart skal tage stilling til. Næstsidste show er imidlertidigt i København på fredag, hvor du nok kan forvente at se en kvinde med en mission på scenen.

King Dude (support: Dune Messiah)

Hvornår: Mandag den 26. maj
Hvor: Hotel Cecil, København

Med en stemme, der er så dyb som helvede og så ru og rå som de støvede og øde veje i den amerikanske syd, bringer King Dude folk tilbage til dets mørke rødder. Med sin lyrik og et mørkt univers kan hans sange ofte få tankerne hen på en handel med djævlen selv på en øde korsvej. Og så er det selvfølgelig værd at nævne at danske Dune Messiah, som vi tidligere har været meget imponerede over, agerer support med sin egen, dunkle folk noir. Det bliver en mørk aften i musikkens tegn!

Gå heller ikke glip af

Tårn – Tivoli, torsdag den 23. maj
Kalaha – Hotel Cecil, fredag den 24. maj
Fiji / Dusin / Augustine / Christoffer Berg – Tapperiet, lørdag den 25. maj

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com