fbpx

Konkylie Recordings præsenterer: Billeder fra Konkylie Label Nights med Uden Ord, Afskum og First Flush

Foto: William Nielsen // Peer Jon Ørsted
Tekst af: Mathis Askebjerg Schmidt

Det nye indie-label, Konkylie Recordings fra København, afholdte den sidste weekend i april deres første udgave af Konkylie Label Nights på det frembrusende Teater Momentum i Odense. I løbet af 2019 afholder det grænsesøgende pladeselskab Konkylie Label Nights i landets tre største byer: Odense, Aarhus og København –– hvor sidstnævnte netop er blevet offentliggjort til Pumpehusets Byhave d. 26. juni, hvor de vil præsentere First Flush, Uden Ord og Afskum.

Konkylie Recordings arbejder med indie-artister i et kreativt fællesskab, samtidigt med, at de har for øje at skabe profilerede artister, der også kan begå sig i mainstream sammenhænge. Pladeselskabet huser artister, som de anmelderroste First Flush, Etagen Under, Afskum og Uden Ord.
Fotograf Peer Jon Ørsted var til stede og dokumenterede den første Label Night med sit analoge point and shoot-kamera, og her er, hvad der kom ud af det.

Uden Ord

Uden Ord startede aftenen kl 22:00, med deres store lyd, hårde trommer og spinkle melodier. Uden Ord udgav tidligere på året deres dobbeltsingle ’Ene’, som er et skarpt take på dreampop anno 2019. Udover de tre medlemmer spillede bassisten Milo Aurvig og saxofonisten Isak Schiødt med, der tilsammen fyldte rummet med både energi og eftertænksomhed.

Afskum

Afskum, som endnu ikke har udgivet noget officielt, er et projekt båret af den ærlige Prince Askar. Afskum er et projekt, der slæber lytteren med til Danmarks mest deprimerende morgenfest. Det er upoetisk, ligefremt og skide grimt – for det er ikke altid smukt at være ung. Og det beviste Afskum til sin showcase på Momentum i Odense, hvor han sammen med en fra publikum dansede afslutningsnummeret “Det Er I Mit Blod” ind.

First Flush

First Flush (som ifølge Dagbladet information har begået en af de bedste udgivelser i 2017, ifølge Politiken har udgivet noget af det bedste i 2018, og som var nomineret til en Steppeulven-pris i 2019) stod på denne forårsaften klar med et DJ-set, der spændte over alt lige fra Michael Falck og Dido til Gilli. Momentum fungerede som en klub, hvor sveden drev på plastikpalmerne, mens rygepauserne dannede fællesskab og fornyet energi udenfor teaterets skæve dansebrædder.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com