fbpx

Lowly – Heartland Festival 2019

Foto: Mathias Bak Larsen
Scene: Highland Stage
Tidspunk: Fredag den 31. maj kl. 13.00

Lowly leverede en smuk og stemningsmættet koncert trods et halvsløvt publikum.

Lowly - Heartland Festival 2019
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Lowly er et af de mest hypede danske bands lige nu og har leveret måske en af de bedste plader i år med Hifalutin. Mine forventninger til deres live-format var derfor ret høje. De overvældende og deltajerende lydlandskaber der findes på pladen blev da også genskabt på bedste vis. Alt imens bandet starter ud med deres hit “baglaens”, strømmede folk langsomt til scenen.

Allerede fra start kunne man mærke kvintettens store glæde ved at stå på en scene. Selvom de i høj grad dyrkede en til tider indadvendt begejstring for musikken, var der stadig masser af plads til varme blikke og smil ud til publikum. Den mere fremtrædende frontkvinde Soffie Viemose gav også ‘et par hurtige ord til de forventningsfulde koncertgængere, inden bandet hurtigt gik videre til den mere tempofyldte “stephen”.
De tjekkede musikere var fascinerende og legende med deres musik – dog var koncerten enormt kontrolleret og udtrykket blev meget sofistikeret, og måske til tider også lidt for eksperimenterende og indadskuende. Man kan dog ikke komme udenom den smukke æstetik i det uforudsigelige og deltajerige lydbillede, der kun bekræfter hvor stor en musikalsk bedrift Lowly har skabt med deres nye musik.

På fjerde nummer lægger den anden frontkvinde Nanna Schannong guitaren væk og kommer frem som vokalsolist på “i”. Den stille ballade med omfavnende synthoverflader og Schannongs unikke klang vækker liv i publikum igen og kvitteres med et stort bifald. Bandet skabte flere af disse ømme momenter i sange som “go for a walk” og “selver”, hvor der både blev plads til det storladne og tætte rum i lyduniverset.
Kontakten til publikum blev dog undervejs mindre og mindre, og selvom der var stor tilstrømning af mennesker og lange bifald, var folk overladt til sig selv. Det blev en mere trance-lignende koncertoplevelse, hvor de fleste stod i sin egen verden ligesom bandet selv.

Når det er sagt, var gruppens nærvær stadig tilstede hele vejen igennem, men som publikum kunne man mest af alt beundre de talentfulde musikeres indlevelse og glæde for musikken og dertil lytte efter de mange musikalske guldkorn.

Den stemningsmættede formiddagskoncert blev afsluttet med en energisk version af “in the hearts”, hvor den autotunede vokal, atmosfæriske synthesizer og de hårdslående trommer fik vækket de ellers sløve festivalkroppe til live. De fem innovative musikere sluttede på toppen og gik ud til et højt bifald fra det ellers trætte publikum.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com