fbpx

Mosstock Festival giver plads til de spirende kunstnere

Foto: Hans Nikolaj Jokumsen

Sommerfestivalen Mossstock løber på sit 49. år og har som en af Danmarks ældste festivaler holdt fast i at tanken om at give den opkommende musik en scene.

Samme år som Roskilde Festival løb af stablen første gang i 1971, havde Mosstock Festivalens grundlægger Niels Godrum idéen til at skabe en dansk version af Woodstock. Samme år arrangerede den bare 21-årige musikentusiast Mosstock på sin forældres mark. Siden da har festivalen langsomt vokset sig større og givet plads til spirende amatørbands, der blandt andet har talt kunstnere som Saybia, Marie Frank og Go Go Berlin.

Selvom Mosstocks omgivelser ikke har så meget tilfælles med Woodstock, drives festivalen i samme ånd. De fysiske rammer er det smukke område omkring engen langs Gudenåen.

Sarah Nicole, som er eventkoordinator på festivalen fortæller:

– Mosstock Festival præsenterer nutidens musik med fremtidens bands. Mosstock er unik, fordi der ikke findes en festival magen til. Her får man nemlig muligheden for at fylde ørene med ren og uforfalsket spilleglæde samtidig med, at man kan hygge sig med sin (nye) Mosstock-familie i festivalens natur-oaser med en kold drik i hånden.

I år kan festivalen blandt andet præsentere kunstnere som JJ Paulo, der sidste efterår var vores Ugens Upcoming. Med sine pulserende afrobeats og ørehængende popmelodier kan den lokale kunstner ikke kan undgå at skabe en fest. Festivalen har i sit musikprogram bredt paletten helt ud, og genremæssigt spænder kunstnerne vidt fra den dansksprogede pop-artist Berg til eftertænksomme bluegrass/folk-kunstner Walther og den rendyrkede rock-kvartet KJURIOUS. Du kan se det fulde program her.

Mosstock Festival løber af stablen den 1. – 3. august, og du kan få fingre i “early-bird”-billetter allerede nu.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com