fbpx

Rock-kvartetten I Am Bones er ude med et eksplosivt comeback

Foto: Mogens Vestergaard

Gruppen har været igennem en del op- og nedture gennem tiden. Heldigvis står de stærkere end nogensinde på deres nye og eksperimenterende udspil “Restorer”.

Den århusianske rockgruppe I Am Bones har en del år på bagen i den danske musikbranche. Faktisk er det hele 14 år siden, at gruppen udgav debutalbummet Wrong Numbers Are Never Busy. Her var lyden en del mere à la punkrock-grupper som The Shins og Beck. Siden den udgivelse har gruppen været igennem en del, heriblandt et break-up i 2009 efter de havde fået nok af turnéer, det hårde musikerliv og hinanden. Heldigvis er en pause ikke altid en dårlig ting, for nu er I Am Bones tilbage, og hvis du spørger mig, har deres lyd aldrig været bedre. På deres nyeste udgivelse “Restorer” er der skruet ned for de aggressive punk-elementer og op for mere dunkle og modne undertoner. Desuden klæder det forsanger Johannes Gammelbys vokal fortræffeligt, at den får lov til at folde sig ud i mere lyse og sårbare melodier (selvom den tidligere growl og rå vokal bestemt også havde sin charme).

Lydbilledet består derudover af dybe suk, mørke guitarriffs, solidt trommespil og lækre harmonier over hele feltet. Hvem siger, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks? Det ordsprog destruerer I Am Bones ihvertfald på deres nye udspil “Restorer”, som du kan høre her.

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com