fbpx

SPOT Festival 2019: Min første gang med Rýk

Foto: PR

‘Min første gang med’ er en artikelserie om nogle af de kunstnere, vores skribenter oplevede live for første gang under årets SPOT Festival. Artister som på den ene eller den anden måde har overrasket eller er gået ud over alle forventninger.

Den Aalborgensiske gruppe Rýk kørte deres koncert hjem med mørke kræfter og masser af mystik til midnat lørdag aften. De viste, at de mestrer at trække tråde tilbage til 70’erne og 80’ernes i både deres lyd og sceneshow. Gruppen klarede med finesse at gøre shoegaze og postpunk relevant igen, og fik en til at tænke en ekstra gang over, hvad der egentlig giver et godt show. Er det at please sit publikum, ved bare at give dem det, som de vil have, eller skal de måske udfordres lidt mere? Her var det tydeligt at Rýk gik efter sidstnævnte metode, hvor forbindelsen til publikum blev båret af mystik, tavshed og kolde blikke der glansede ud over publikum. Jeg er glad for, at Rýk ikke bare gav os det, som man så tit kan forvente af en koncert, men at de vendte de pleasende elementer ryggen og i stedet trak os ind i et rum, der både fik én til at glemme tid og sted.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com