fbpx

SPOT Festival 2019: Min første gang med Special-K

Foto: Kolbrún Þóra Löve

‘Min første gang med’ er en artikelserie om nogle af de kunstnere, vores skribenter oplevede live for første gang under årets SPOT Festival. Artister som på den ene eller den anden måde har overrasket eller er gået ud over alle forventninger.

Min første gang med Special-K var virkelig en oplevelse. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg skulle forvente, men da den islandske sangerinde trådte ind på scenen i Lille Sal i Musikhuset, var det i en tyl-kjole der knitrede ved enhver bevægelse og store pastel platformers. Setuppet blev i konferencesalen nærmest til en form for præsentation med musikvideoer til alle sangene kørende i baggrunden, komplet med karaoke-undertekster, så man fik alle detaljer med.

De stille sange fra debutalbummet I Thought I’d Be More Famous by Now er meget introperspektive og har en humoristisk facade over nogle egentlig meget melankolske tekster. Derfor fungerede det rigtig godt at få sangteksterne at se, så man rigtig fik alle nuancer med. Projektet kan meget godt beskrives som tragikomisk, og da albummets titelsang blev spillet som den første til koncerten, var stemningen lagt med det samme.
Det er samme følelse af humorbelagt tristhed, der følger én gennem sange som “Date Me I’m Bored” og “Imposter Syndrome Self Help Song”, der virkelig sætter ord på nogle af de usikkerheder, der ofte forbliver usagt – selv blandt venner.

Desværre missede jeg de sidste par numre (sådan er det jo på festivaler som SPOT, hvor man spæner i pendulfart mellem koncerter og interviews), men Katrín Helga Andrésdóttir (aka Special-K) var charmerende på en helt nedtonet måde, og selvom det kun var hende, et lyserødt keyboard og en storskærm, formåede hun at fylde scenen ud.

Jeg hørte efterfølgende rygter om, at hun ikke helt havde styr på tiden og derfor faktisk ikke kom igennem hele sit sæt, men den del missede jeg jo, og derfor kan jeg faktisk kun sige: rigtig fin præstation fra Special-K!


Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com