fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 20

Foto: Charli XCX & Lizzo // Ace Amir

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Det er en stærk dag for musikalske samarbejder på kryds og tvær af branchen, og derfor fremhæver vi dem i vores tre favoritter. Læs om dem herunder og find playlisten nederst i artiklen.

Charli XCX – “Blame It On Your Love (feat. Lizzo)”

Charli XCX og Lizzo passer jo ligeså godt sammen som jordbær og fløde. De to sangerinder har teamet op på et nyt nummer, som er et spin på Charli XCXs tidligere sang “Track 10” fra hendes anmelderroste album Pop 2 – så hvis man regnede med ny musik fra pop-snedkeren, må man nok vente lidt endnu. Til gengæld er “Track 10” måske et af de bedste numre på den plade, så det gør ingenting at få en alternativ version. Den fremadstormende og Roskilde-aktuelle rapper Lizzo tilføjer et vers med sin rå vokal og kompromisløse attitude, der kun klæder nummeret. Ligesom flere af Lizzos egne numre på pladen Cuz I Love You, afsluttes sangen med hendes karakteristiske latter, som man ikke kan få andet end et smil på læben af.

FRENSHIP & Bastille – “Won’t Let You Go”

Den amerikanske electropop-dup FRENSHIP er nok bedst kendt for deres hit “Capsize” sammen med Emily Warren, som var den absolutte pop-banger tilbage i 2016. I dag er de ude med deres album Vacation, hvor de har kastet sig ud i et yderst vellykket samarbejde med den engelske rock-kvartet Bastille. Nummeret lyder som bekymringsfrie sommerdage, og er bygget op af lækre guitarriffs og stærke vokaler med smukt flydende kor. Har du brug for at drømme dig væk fra det danske grå vejr udenfor, så kunne “Won’t Let You Go” være et godt bud.

Sebastian & Gallant – “Run For Me”

Den franske producer og DJ Sebastian har lavet et yderst vellykket samarbejde med den amerikanske sanger Gallant på singlen “Run For Me”. Sebastians produktioner er normalt til den lidt små-aggressive side, hvor han ikke er bange for at skeje helt ud med forvrængede samples og vokaler, der skaber en lyd, som er flere lysår ude i fremtiden. Gallant på den anden side leverer for det meste mere soulede R&B-ballader, hvor han nok er bedst kendt for hittet “Weight in Gold”. Der er altså tale om to artister der ligger i hver deres ende af skalaen, og på deres single “Run For Me” har de ramt plet med et nummer, der både bærer elementer med masser af sjæl og masser af energi. Gallants vokal fungerer overraskende godt med Sebastians elektroniske produktioner, der både består af aggressive tromme-fills, fuglekvidder og så et røvfedt c-stykke i halvt tempo. Skal du have sparket din weekend i gang kunne den her single godt være det perfekte bud.

Ellers tilføjet:

Sebastian Lind – “Animal”
SJI – “Neighbours”
Halsey – “Nightmare”
Lana Del Rey – “Doin’ Time”
The Black Keys – “Go”
24Goldn – “A Lot to Lose”
Lewis Blisset – “Sick Thoughts”
Tyler, the Creater – “WHAT’S GOOD”
Madison Beer – “Dear Society”
XYLØ – “ride or die”
Mark Ronson – “Don’t Leave Me Lonely (feat. YEBBA)”
The Beaches – “Want What you Got”
The National – “Rylan”
AJ Mitchell – “Talk So Much”
SHERPA – “Young Love”
Dizzy – “Twist”
Easy Life – “Houseplants”

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com