fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 19

Foto: Mac DeMarco // Kiera McNally

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som og til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til blød soul, indie-rock eller ørehængende pop, vil der forhåbentlig være noget at hente i vores anbefalinger.

Mac DeMarco – Here Comes The Cowboy

Det 28-årige multitalent Mac DeMarco har for længst taget verden med storm. Den charmerende canadier har med sit slacker-rock og vilde sceneoptrædender cementeret sig som en sand original. Han er ude med sit femte studiealbum, der blandt andet byder på de stilsikre numre “Nobody” og “All Of Our Yesterdays”, som højst sandsyneligt kan opleves live den 9. september, når DeMarco spiller på Store VEGA.

Charly Bliss – Young Enough

Den amerikanske alt.rock-kvintet Charly Bliss har fundet den perfekte kombination af distortede guitarriffs, stadiontrommer og catchy melodihooks. Med den blanding har bandet udforsket deres helt egen lyd på debutalbummet fra 2017, der i dag opfølges af albummet Young Enough. Deres store forkærlighed til pop har været tydelig på gruppens ørehængende singler “Chatroom” og “Hard To Believe”, der nu kulminerer i det samlede album.

Jamila Woods – LEGACY! LEGACY!

Chicago-baserede Jamila Woods har siden 2015 fået stor opmærksomhed, da hun sang omkvædshooket på Donnie Trumpet & The Social Experiments hit “Sunday Candy”. I 2017 kom R&B/soul-sangerindens anmelderroste debutalbum HEAVN, hvor kunstnere som Noname, Chance the Rapper og Saba blandt andet gæster. Nu er den politiske sangerinde ud med ny musik i form af et album, hvor hver enkelt sang er opkaldt efter personen, der har inspireret nummeret – blandt andet “EARTHA” (Eartha Kitt), “SUN RA” (Sun Ra) og “MUDDY” (Muddy Waters).

Rhye – Spirit

Rhye fik stor succes tilbage i 2013 med debutalbummet Woman, hvor den canadiske sanger Mike Milosh og danske producer Robin Hannibal (også producer på Quadron) samarbejdede. Duoen er efterfølgende blevet til Milosh’ soloprojekt, der har bragt albummet Blood og i dag opfølgeren Spirit med sig. Med sin utrolige luftige falset og tilbagelænede kompositioner er albummet med stor sandsyneligt perfekt til søndagen på sofaen.

Emerson Snowe – That’s Rock ‘n’ Roll

I denne weekend spiller den australske indiepop-artist Emerson Snowe hele tre koncerter på den britiske musikbranchefestival The Great Escape i Brighton, og vi glæder os til at opleve garagerock-kunstneren live. Den blot 24-årige aussie er i dag ude med sin debut-EP, som vores anmelder beskriver: »Udspillet er overordnet set kendetegnet ved en humor og en lethed, som man bestemt ikke havde forventet af en mand med så kaotisk en forhistorie.«
Læs hele anmeldelsen her.

Gå heller ikke glip af:

Emerson Snowe – That’s Rock ‘n’ Roll (EP)
Greys – Age Hasn’t Spoiled You
Dan Sabel – Love, Burnt (EP)
MAJRO – Heartbreak/Britney (EP)
Logic – Confessions of a Dangerous Mind
Lydia Ainsworth – Phantom Forest
Ari Lennox – Shea Butter Baby
Sandra Kolstad – Burning Love

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com