fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 20

Foto: slowthai // PR

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som og til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til britisk grime-rap, atmosfærisk elektro-pop eller indie-rock, vil der forhåbentlig være noget at hente i vores anbefalinger.

slowthai – Nothing Great About Britain

Der er ikke tvivl om at vi på redaktionen har været svært begejstret for britten slowthais politiske rap. Hans rå energi og kompromisløse attitude, imponerede os både til årets Journey Fest og ikke mindst, da rapperen fremprovokerende moshpits i de stive branchefolk på den norske festival by:Larm. Nu er den hypede rapper ude med sit længeventede debutalbum, som han højst sandsynligt også medbringer når rapperen spiller på dette års gadefestival Distortion.

ATUSJI – Soapbox vol. 1

Den tidligere frontmand og guitarist i Girls Night Out og Virgin Suicide, Terkel Atsushi Røjle, har startet sit eget soloprojekt under kunstnernavnet ATUSJI og er nu ude med debut-EP. Vi var imponerede da sangeren og sangskriveren optrådte til dette års VEGAs Udvalgte og i den grad viste en ny lyd for den klassiske guitarpop. Hiphop-beats, autotunet vokal, melankolske tekster og mundharmonika blev omfavnet af en atmosfærisk akustisk guitar, og gav billedet af en eksperimenterende kunstner der blander det bedste fra den digitale og analoge verden. Debut-EP’en er lavet i samarbejde med tonemester Jacob Brødlund, der også har været inde over lyden hos bands som Gents og Boundaries.

Carly Rae Jepsen – Dedicated

Alt pegede på, at kunstneren bag sommerhittet “Call Me Maybe” ville være 2012s største one hit wonder, men popstjernen Carly Rae Jepsen viste endnu en gang at hun har et solidt greb om genren med flere hits fra albummet Emotion (2015). Nu er hun igen klar med et solidt popalbum i form af den nye udgivelse Dedicated, der blandt andet allerede har givet os den fantastiske glade og opløftende single “Party For One”, og partybangeren “Now That I Found You”. Dedicated gør, præcis som “Call Me Maybe” gjorde for syv år siden: Sparker sommeren ind på bedste manér.

Alex Lahey – The Best of Luck Club

Australske singer/songwriter Alex Lahey balancerer mellem blød guitarpop og energidrevet punk/rock. Multiinstrumentalisten fik stor succes i både ind- og udland med sin debutplade I Love You Like a Brother tilbage i 2017, og nu er efterfølgeren landet. Genrebetegnelser er efterhånden ved at blive indholdsløse og generaliserende, og her er aussiens musik et godt eksempel. Laheys lyd er helt unik – numrene drives frem af utallige guitarlag og med tekst og den gode melodi i fokus skaber den talentfulde kunstner dybtfølte og velkomponerede sange igen og igen.

Tyler, The Creator – IGOR

Det er ikke mere en 10 dage siden rapperen Tyler, The Creator på mystisk vis hintede til ny musik med to videoer på Youtube. Dagen efter annoncerede han nyt album, der lander i dag. Den amerikanske rapper, der tidligere var leder i hiphop-kollektivet Odd Future, har senest været aktuel med albummet Flower Boy fra 2017, og nu kommer det femte studiealbum fra den 28-årige musiker og producer.

Gå heller ikke glip af:

Lewis Capaldi – Divinely Uninspired To A Hellish Extent
Erika de Casier – Essentials
The National – I Am Easy to Find
Cat Princess – Forbidden Items
Operators – Radiant Dawn
Wu-Tang Clan – Of Mics and Men
Injury Reserve – Injury Reserve
Emilie Moldow – You’re Not In Love / He’s Just French (EP)
FRENSHIP – Vacation

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com