fbpx

Walthers Upcoming: LOKOROI

Foto: Einer Poulsen

Præsenteret i samarbejde med

Walthers Café har siden 2012 åbnet dørene for folket i Skanderborg og præsenteret nogle af Danmarks nyeste musiktalenter. I dette forår har kunstnere som Bette, Farveblind og Turquoise Sun blandt andet taget vejen forbi spillestedet. Til sommer byder Walthers på en gratis koncertaften med bandet LOKOROI, som vi har fået lov til at stille 10 spørgsmål.

Den århusianske gruppe LOKOROI leverer drømmende popmusik med en dybde, der blandt andet bliver båret af blæser-ensembler og flydende guitarfigurer. De har indtil videre udgivet sange på KarriereKanonen, og deres debutsingle “Hey My Friend” kan findes på Spotify. På debutsinglen bliver man budt velkommen ind i et varmt lyrisk univers, som ledsages af forsanger og saxofonist Cæcilie Lassen Lunds soulede vokal. Den 15. juni giver de koncert på Walthers Musikcafé, og i den forbindelse har vi lært dem lidt bedre at kende.

Hvem er LOKOROI?

LOKOROI består af 4 unge, som deler en fælles kærlighed for musikken. På bas har vi Mads Kjeldgaard, på guitar har vi Frederik Lyhne, bag trommerne sidder Lasse Wagner, og i front står saxofonist og forsanger Cæcilie Lassen Lund.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Lyden af os kan beskrives som svingende, tight og groovy, men alligevel er den blød og varm, rund og laid back. Det solide rytmiske fundament gøres særligt interessant med soul-lignende guitarmelodier og brede guitarflader i tæt sammenspil med Cæcilies dybe, næsten jazzede og ikke mindst meget melodiøse sangstemme.

Hvordan startede I?

Vi startede med at spille sammen i 1.g på gymnasiet. Frederik kendte både Cæcilie og Lasse på forhånd og spurgte dem, om ikke de ville være med til at starte et band op. Alt vi manglede var blot en bassist, og på baggrund af rygter om, at der gik en yderst habil bassist ved navn Mads rundt i Århus, ringede vi til ham, uden at vi egentlig kendte ham på forhånd, og spurgte, om han ville være en del af projektet. Til alles held viste det sig, at vi klingede med hinanden, og ud af dette opstod LOKOROI.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Vi har over tid forsøgt os med mange forskellige tilgange til det at skrive musik, og vi forsøger hele tiden at variere vores arbejdsmetode. Oftest tager vi udgangspunkt i en idé. Denne ide kan være alt lige fra en kort frase, en akkordprogression, et digt, en tanke, en følelse, et ord til næsten en hel sang. Vi bærer idéen ind i øvelokalet, hvor vi prøver den af, leger med den og udfordrer den på alle mulige måder. På denne måde opstår der ofte nye og uventede ting i øvelokalet, som vi enkeltvis ikke havde kunne tænke os frem til. Vores sange bliver altså skabt ud fra en idé, som oftest er udtænkt af en af os, men idéen bliver først udviklet og til virkelighed i fælleskab og i samspillet med hinanden.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vores lyd har udviklet sig meget gennem tiden, og vi har også hentet inspiration fra flere forskellige musikere i løbet af vores tid som band, hvilket har ført musikken i forskellige og spændende veje. En musiker såsom Erykah Badu er blandt dem, som må siges at have haft indflydelse på vores musik – den til tider tunge feeling og melodiens både rytmisk og melodiske forløb, kan i nogle af vores sange siges at hente inspiration fra hendes musik. I forbindelse med at vi er begyndt at skrive på dansk, har vi dog bevæget os lidt væk fra denne soulede RnB, og har i stedet ladet os inspirere af grupper såsom I Think You’re Awesome og Girls in Airports.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Det er selvfølgelig lidt forskelligt hvad vi hver især lytter til, men nogle kunstnere, som vi alle synes er fede, er for eksempel Gretchen Parlato, Radiohead, Liss, Kashmir og I Think You’re Awesome. Vi har dermed nogle kunstnere vi kan “samles om”, men samtidig søger vi alle udad i forskellige retninger mod andre kunstnere, og det, at vi alle lader os inspirere af forskellige musikere har også indflydelse på vores egen musik, som ofte henter inspiration fra forskellige genrer og kunstnere.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi har i noget tid været i gang med et projekt, som handler om at skrive på dansk. I lang tid har vi skrevet engelske sange, men for at udfordre os selv, har vi besluttet os for at skrive danske sange, og vi har færdiggjort fire danske numre indtil videre. Skiftet fra engelsk til dansk har medført et helt vildt interessant skift i vores lyd, og vi er blevet mere opmærksomme på tekstuniverset, som på dansk er mere sårbart og skrøbeligt, end det er på engelsk. Det er som om, at instrumenterne er de samme, musikerne er de samme, men i skiftet fra engelsk til dansk har de tre bagvedliggende instrumenter også skiftet til et nyt sprog. Samme instrumenter, samme lyd, men nyt sprog. Det er en fed ting at udforske den danske side af LOKOROI, og det har vi i sinde at gøre i noget tid endnu i hvert fald.

Hvad er drømmen?

Vi vil meget gerne udgive en plade og få et fast publikum.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Hvis vores musik var en drink, ville den helt klart være en Mai Tai.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det er selvfølgelig svært kun at måtte nævne én sang. Vi har et særligt forhold til alt det, som vi har lavet sammen, men nogle af de numre, som vi bliver ved med at gå rundt og nynne, og som virkelig kan siges at være vores lyd er blandt andet “Red Coat” og “Lev For Mig”. Derudover udgav vi sidste år en single “Hey my Friend”, som vi også er rigtig stolte af – giv det et lyt på Spotify.

Lyt til LOKOROIs live-session af nummeret “Lev For Mig” lige her.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com