fbpx

WIINSTON er tilbage med nyt, forførende singleudspil

Foto: Copenhagen Records

Den danske duo følger op på succesen fra sidste års debutalbum med den nye single “vogue”.

Hvis du i går omkring klokken 19.00 befandt dig foran Red Bull-scenen til Distortion (eller har fulgt med i vores Instagram-story), så vidste du allerede i går, at du ville vågne op til en ny single fra WIINSTON.

De forkælede nemlig deres publikum med det nye nummer “vogue”, som er en atmosfærisk blanding af både melankoli og overlegen kækhed. Det er et forholdsvist kort track på lige under tre minutter, hvor ikke én del af nummeret gentages, selvom alle bidder ville være stærke nok til det. Det efterlader én med en hunger efter mere: Efter det tilbagelænede vers, efter den atmosfæriske overgang til det, man tror er et omkvæd, men kun kommer den ene gang, og er slut før man ved af det. Kontrasten mellem det elektroniske univers, der langsomt bygges op i starten af nummeret, og det akustiske, lidt folkede stykke, der udgør den anden halvdel, fungerer rigtig godt og bringer noget nyt og forfriskende ind i den elektroniske pop- og R&B-musik, der har præget det danske lydlandskab de seneste år.

De to kontrasterede bidder, nummeret består af, fungerer på mange måder som en form for bro mellem det gamle, mere bløde R&B-univers, og den nye mere rå og alternative side, vi kommer til at høre mere af af i fremtiden.

Lyt til “vogue” her:

Navnet WIINSTON har været indhyllet i en vis grad af mystik, siden der i 2017 florerede de to spændende singler “mio” og “canada” fra den danske duo, som man i en kort periode måske forvekslede med den næste store amerikanske popeksport. De to barndomsvenner, Daniel Richards (sang) og Alfred Thomas (producer), blev da også umiddelbart efter signet af den amerikanske A&R Nate Albert, som blandt andet har arbejdet med The Weeknd og Maggie Rogers, og så startede “the American Dream” for en stund.

Sidste år søgte Richards og Thomas dog tilbage til Danmark og udgav debutalbummet MIDNIGHT ROCKET via Copenhagen Records, som i skrivende stund har streamet over 10 millioner gange på Spotify alene.

At der har været fart på er mest af alt en underdrivelse, men WIINSTON har alligevel formået at tage tingene ét skridt ad gangen, og det betyder, at de faktisk først live-debuterede på SPOT Festival i år. Det blev en succesfuld bedrift, og efterfølgende har en Red Bull Stripped Session i selskab med Bette og ANYA fulgt efter foruden gårsdagens alt andet end “stripped” koncert på Red Bull-scenen til Distortion.

Rygterne har det, at der er meget mere på vej fra den fremadstormende duo, og det glæder vi os selvsagt til at følge meget mere med i både i indspillet format og live-version.

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com