fbpx

10 mindre navne du ikke må overse på NorthSide-programmet

Foto: Pond//Pooneh Ghana

På torsdag forvandler NorthSide Festival endnu engang Ådalen i Aarhus til et mekka for verdensstjerner, morgendagens stjerner og musikelskere. Mens det selvsagt er ideelt at fange artister som Bon Iver, Nas og Tame Impala, så er der altså også en række lidt mindre navne, der bestemt er værd at skrive sig bag øret. Vi guider til 10 af dem.

Torsdag

Pond (AU)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Hvis du ligesom os glæder dig vanvittigt meget til at se Tame Impala torsdag aften, så bør du også glæde dig helt vildt til at se Pond om eftermiddagen. Det giver rigtig god mening, at Ponds musik til forveksling lyder som noget, Tame Impala kunne finde på at lave, for det er faktisk mange af de samme musikere fra Tame Impala, der udgør Pond, og Pond’s Jay Watson og Joe Ryan er faktisk også involveret, når Kevin Parker indtager NorthSide senere samme aften. På trods af, at medlemmerne sikkert også har haft rigeligt at se til med Tame Impala, er det blevet til hele syv Pond-plader siden 2009. Og selvom Kevin Parker også har haft travlt med Tame Impala, har han også fundet tid til at producere en række af dem. Det er australsk psych rock af bedste skuffe og ærligt talt rigtigt ærgerligt at gå glip af… så lad være med det.

Cautious Clay (US)

Hvornår: 16:30
Hvor: Red Stage

Josh Karpeh, som laver musik under kunstnernavnet Cautious Clay, kan skrive både sangskriver, sanger og producer på CV’et. Han er så småt ved at få den opmærksomhed, han uden tvivl fortjener for sit innovative take på pop, hiphop, jazz, R&B og elektronisk musik. Det skete blandt andet med udgivelsen af EP’en Blood Type fra sidste år, men der er også al god grund til at give den seneste EP Table of Context et lyt, hvor sange som “SIDEWINDER” og “SETTLER’S PARADISE” står som to kroner over et meget stærkt værk.

Masego (US)

Hvornår: 19:00
Hvor: Red Stage

Kultur og kreativitet går hånd i hånd i amerikanske Masegos forunderlige univers. Han kalder selv sin musik for “TrapHouseJazz”, hvilket er en sammenblanding af nogle af de mest populære og nyskabende genrer for tiden. Det er Masegos produktioner med til at definere. Når Masego står på en scene, er det med sine looppedaler som største støtte, og han fodrer dem med sin smukke vokal og forførende saxofonspil.

Fredag

Liss (DK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Blue Stage

Liss kom med om bord i sidste øjeblik, efter tyske Alice Merton desværre måtte melde afbud. Men hvilken højaktuel erstatning, og hvilken smuk full-circle det skaber, efter Liss selv måtte melde afbud sidste år. De danske darlings har netop sluppet de to nye singler “Talk To Me” og “Reputation”, som er to stærke forsmage på den kommende EP, Second, som lander den 18. juni. Trods de unge medlemmer i Liss, er gruppen blevet forgangsmænd for en ny bølge af alternativ R&B, der er skyllet ind over Danmark de seneste år – ja faktisk siden Liss i 2015 luftede deres unikke lyd med singlerne “Try” og “Always”, der i 2016 blev efterfulgt af den anmelderroste debut-EP First. Liss imponerede til deres koncert på SPOT, så der er god grund til at fange dem på NorthSide, når nu du har fået muligheden foræret.

Jada (DK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Nå, der er altså opstået lidt af et uheldigt clash, efter Liss har overtaget Blue Stage fra Alice Merton, for det er nok samme segment, der også har planer om at fange fantastisk talentfulde Jada. Emilie Molsted Nørgaard, som er kvinden bag Jada-aliaset, har færre år på den danske musikscene end Liss, men det lyder som om, hun har været sangerinde siden den dag, hun sagde sit første ord. Over lækre R&B-produktioner med budskaber, der er værd at lytte ekstra godt efter, ligger Jadas kraftfulde vokal, som har været med til at skaffe hende ry som en af Danmarks dygtigste sangerinder for tiden. Og det er ikke bare noget, der er “fikset i post” – det er indbegrebet af talent, og det skinner ud i lige så klokkeklar form live, som det gør på indspilning.
Jada har desuden netop høstet 4,5/5 stjerner af vores anmelder for sin koncert på dette års Heartland, så måske anmeldelsen her giver et praj om, hvad du kan forvente.

Michael Kiwanuka (UK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Ting tog fart for Michael Kiwanuka, efter han i 2011 nød stor eksponering som opvarmning for landskvinden Adele. Det store publikum blev hooked på Kiwanukas stille og rolige soulmusik fra 2012’s debutalbum Home Again, som imponerede med både titelnummeret, “Tell Me A Tale” og “I’m Getting Ready”. Siden er Kiwanuka gået i en lidt mere poppet og hitliste-venlig retning med det Danger Mouse-producerede album Love & Hate fra 2016, hvor Kiwanuka dog stadig formår på smukkeste vis at udrykke, hvad han har på hjertet.

IDLES (UK)

Hvornår: 19.00
Hvor: Red Stage

Hvis du har fulgt bare lidt med i, hvad der rører sig på den britiske rockscene for tiden, så er du helt sikkert stødt på navnet IDLES. For de er, hvad der har rørt sig på den britiske rockscene, siden de i 2017 udgav debutalbummet Brutalism. IDLES er støjende, det er højt, det er hektisk og uregerligt. Det er humoristisk, det er melodiøst, og det er samfundskritisk i dets berøring af temaer som britisk klasse, depression, seksuelle overgreb og livet i et post-Brexit England. Det havde IDLES allerede markeret med Brutalism i 2017, så det blev mest af alt bare sømmet fast, da de så sidste år udgav opfølgeren Joy as an Act of Resistance., som nummeret “Danny Nedelko” blandt andet var en populær single fra.

Lørdag

Novo Amor

Hvornår: 16.30
Hvor: Red Stage

Hvis du synes, der bliver ved med at dukke billeder op for dit indre blik, når du lytter til Novo Amor, så giver det egentligt ret god mening. Ali Lacey, som er kunstneren bag, har nemlig lang erfaring med at komponere musik til film. For syv år siden vendte et ophold som musiklærer på en sommercamp i en nationalpark i staten New York dog op og ned på det hele, og i stedet for at komponere filmmusik og dyrke rock og metal, begyndte Lacey at skrive tekster, omkvæd, og hvad der nu ellers skal til for at lave en sang i ikke filmisk forstand. Det kom der sidste år det anmelderroste debutalbum Birthplace ud af, som appellerer til fans af stille folk ala Bon Ivers første udgivelser og Ry X.

Georgia (UK)

Hvornår: 19:00
Hvor: Red Stage

Det britiske elektropop-stjerneskud Georgia blæste os helt omkuld under dette års The Great Escape Festival i England. Med et sæt trommestikker i hånden hele koncerten igennem og energiske upbeat-numre, der virkelig kunne sætte gang i dansegulvet, blev det en koncert, der satte sig fast som en af festivalens store højdepunkter. Det er derfor svært ikke at have høje forventninger til artistens første optræden på dansk jord – men med den forkærlighed, hun i vores interview udtrykte at have for skandinavisk popmusik, kan man godt forestille sig, at hun vil gøre alt for at imponere. Man har i hvert fald lov til at håbe.

The Blaze (FR)

Hvornår: 01.00
Hvor: Red Stage

Det er ikke kun den hårdtpumpende house-musik, den franske duo The Blaze er blevet kendt for. Det er også deres ekstremt gennemførte visuelle udtryk, der er med til at forme både deres videoer og live shows. The Blaze, som albumdebuterede sidste år, består af fætrene Guillaume og Jonathan Alric, og deres imponerende visuals er for det meste fætrenes eget værk, da de udover at være musikere også kan kalde sig selv prisvindende filminstruktører. Det skulle angiveligt været noget helt særligt, når The Blaze går på scenen, så selvom du nok er lidt træt i nat, når klokken slår 01.00 på NorthSides sidste dag, så er det altså ikke grund til at misse den unikke mulighed, det er at se The Blaze live.

Hvis du er på NorthSide og har glemt alt det her om to dage, så frygt ej. Vi udgiver hver dag under festivalen en guide til, hvilke navne, du ikke må misse – både disse lidt mindre navne og nogle af de helt store. Vi ses i Ådalen!

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com