fbpx

Eloq: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Shilo Duffy

I dag er August Fenger, aka Eloq, aktuel med sin første EP i seks år. Vi har fået den københavnske producer til at anbefale tre numre, han hører på repeat for tiden, og fortælle lidt om hvad der gør dem så fede.

Selvom du sjældent hører hans stemme, står Eloq bag en masse af det musik, der de seneste år har præget den københavnske musikscene. Mens den musik, han udgiver under Eloq-aliaset og som en tredjedel af den succesfulde gruppe AV AV AV, kredser om det elektroniske univers, har Fenger sat sit præg på et hav af udgivelser i et bredt spænd af genrer: Fra MØ over KIDD til The Minds of 99.

I arbejdet på Love City, som er titlen på dagens EP-udgivelse, har August Fenger heller ikke haft en bestemt genre i tankerne, men snarer søgt at finde frem til den puls, der driver ham selv i musikken, og som stammer fra den by hans musik er udsprunget af, København. Det er en puls, der har taget ham lang tid at finde frem til, selvom den har været med ham siden den spæde start af CHEFF Records.

På den måde kan EP’en beskrives som en hyldest til København, men også som en eksistentiel rejse og søgen efter alt det, der har skabt og formet hans karriere gennem tiden. Den 28-årige producer har ledt efter udvikling i alt fra L.A.’s pulserende jetset liv til naturen og organisk livsstil, kun for at finde ud af, at svaret har været foran ham hele tiden. Det er den erkendelse af kærligheden til København, der har givet den nye EP sit navn.

Lyt til lead singlen fra EP’en, “Since You”, mens du læser om tre af August Fengers musikalske forelskelser:

salute – “All About U”

– Salute er en af de artister, hvor jeg er spændt, hver gang han skal til at udgive noget nyt. Han har virkelig udviklet sin helt egen stil af bouncy følsom “house”, som jeg er helt vild med! “All About U” har et afsindigt lækkert ‘Burial’esque’ groove og leger med nogle helt fantastiske melodier sammen med noget solid vokal! Desuden er han også en af mine “producer venner”, og vi deler hele tiden musik med hinanden. Måske der snart burde komme et salute x Eloq track! 

Demon – “You Are My High”

– Martin fra AV AV AV mindede mig om det her nummer, der er tilbage fra ’99. Det er klassisk fransk house – en genre der ofte er baseret på gamle disco samples. Her er samplet en gammel ballade af The Gap Band, som også hedder “You Are My High”, og som OGSÅ er et tossefedt nummer. Bliver helt varm indeni af Demons version, der bare får det bedste ud af vokal samplet.

Gerry Read & DJ Koze – “It’ll All Be Over (DJ Koze Remix)”

– Man går sjældent galt med DJ Koze, hvis man er ude efter noget opløftende beskidt disco house. Han formår altid at få virkelig meget ud af de samples, han bruger, og man føler, at tracket bare skal blive ved for evigt! Nu er den her sang helt ny, og jeg blev forelsket i den med det samme, men havde den ikke været der, havde jeg valgt sidste års kæmpe tune “Pick Up” med netop DJ Koze… Også en virkelig smuk omgang blød groovy house.

Love City er på gaden i dag, den 7. juni, og kan passende danne soundtrack for din næste københavnske sommeraften.

Vi lavede tidligere på året et interview med Fenger og hans to ‘partners in crime’ Martin Skovbjerg og Anders Dixen, som til sammen udgør AV AV AV. Det kan du læse eller genlæse her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com