fbpx

Georgia – Northside Festival 2019

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Red Stage
Tidspunkt: Lørdag den 8. juni klokken 19.00

Det engelske multitalent gav Northside Festival en koncert der, trods lidt diffuse elementer, efterlod én hungrende efter mere.

[rwp_box id=”0″]

Dem der siger, at man ikke kan være flere steder på én gang, skal tage til en koncert med Georgia. Den engelske sangskriver, producer og multi-instrumentalist slog for alvor igennem med hittet “Started Out” i 2018, som drager tankerne hen på en dyster og mørk natklub i 80’erne. Georgia har tidligere fortalt os, at hun ikke bare vil være et ‘One Hit Wonder’. Derfor glædede jeg mig til at se, om hun kunne få publikum med på nogle af de dunkle club-produktioner, som ikke har været på radioens rotationslister endnu.

Det musikalske set-up matchede navnet på Red Stage – der stod et rødt elektronisk trommesæt i selskab med et keyboard og andre elektroniske artefakter. Folk stod og småfrøs, mens de suttede på de uddelte hold kæft bolcher. Den halvvåde stemning blev en hård nød at knække, men ligeså snart at Georgia dukkede op med sit store krøllede hår og smil, som får hende til at ligne en lille trold, så det allerede lysere ud.

Outfittet udgjorde en sort jakke med flæser og jeans, og selvom Georgia ikke ligefrem ligner en elektronisk musik-smed, så blev man ikke i tvivl om, at hun mestrede det ligeså snart de dybe beats begyndte at strømme ud af højtaleren til “Feel It”. Hun lod sine småflossede trommestikker skabe et beat på de elektroniske trommer, og det var fedt at være til en koncert med elektronisk musik, der ikke bare bestod af playback, men faktisk blev spillet live – især når det kun er én person, der får hele værket til at køre rundt.

Selvom genren vi bevægede os rundt i var dyster club-electronica, så var bassen desværre så rungende og voldsom, at mange af de detaljerige produktioner simpelthen druknede. Til tider kunne man godt mærke at den sindssyge multitasking gjorde Georgia lidt forpustet, hvor der var et par sætninger og fills, der ikke sad helt i skabet. Men alt var småting i forhold til det samlede udtryk. Georgia havde en energi som en DJ, råb som en rødstrømpe og talent som et helt band. Hendes skønne energi kom virkelig til sin ret på den nyeste udgivelse “About Work The Dancefloor”, hvor hun lige inden, var gået ud fra sin lille box for at hoppe rundt på scenen og få folk i gang: »Let’s go!«, lød det, og publikum rettede trop. Bassen var stadig så dyb, at jeg kunne se mit regnslag vibrere, men med Georgia som energisk styrmand for festen, var det til at se igennem fingre med.

Georgia sagde, at hun var bange for at lyde som en stor kliché, men at hun altså elskede at se, når folk sang med på hendes sange. Og der var også ganske mange, der var troppet op til, hvad der var hendes første koncert på dansk jord. Selvom det havde taget lidt tid, kunne man nu se, at Georgia virkelig var godt tilpas på scenen, og det samme var publikummet, som man nærmest ikke kunne tro havde stået med regnslag og trætte ansigtsudtryk for en halv time siden.

Hittet “Started Out” gik i gang, og når jeg kiggede rundt, kunne jeg ikke se en eneste, som stod stille. Hvad der var koncertens klimaks viste sig også at være afslutningen, som kom lidt pludseligt, fordi Georgia lige havde glemt at fortælle os, at det var sidste nummer. Man efterlod festen hungrende efter mere, men heldigvis også godt tilfreds med at få et stort stykke med den talentfulde kunstner. Jeg vil se frem til at opleve hende en anden gang, måske et sted, hvor der er lidt varmere og mørkere, så tror jeg det ville blive perfekt.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com