fbpx

Hatchie – Heartland Festival 2019

Foto: Nicolai Hildebrandt
Scene: Highland
Tidspunkt: Lørdag d. 1. juni kl. 13.00

Hatchie leverede en solid og velspillet koncert foran et lettere træt Heartland-publikum lørdag eftermiddag.

Hatchie - Heartland Festival 2019
4 / 5 Reviewer
Rating4

Det er altid svært at skulle spille sidstedagen på en festival klokken 13 om eftermiddagen, og der var stort set også tomt foran Highland-scenen, et par minutter før australske Hatchie gik på.

Bandet, med Hariette Pilbeam på bas og sang i front, fik dog hurtigt spillet publikum ud af deres søvnige tilstand, og allerede efter første nummer, den catchy “Try” fra 2017, klappede folk begejstrede med.

Hatchie kom lige fra Primavera-festival i Barcelona, hvor de havde spillet dagen før, og som de sagde, bragte de solen med sig. Mens andet nummer blev sat i gang, virkede det til, at den drømmende pop fik skyerne til at lette. Hatchies bandmedlemmer havde da også alle solbriller på, og lignede i deres stil mest af alt noget fra 70’erne. De mønstrede skjorter, trenchcoats, løse bukser og det lange hår passede også utrolig godt til den let rockede pop, som bandet denne lørdag eftermiddag fremførte.

Koncerten bestod både af nogle sange fra Hatchies EP, Sugar & Spice, fra maj sidste år, og så nogle nye singler, som er udgivet forud for deres debutalbum, Keepsake, som bliver udgivet den 21. juni i år. Her kan man især fremhæve sange som “Obsessed” og slutnummeret “Stay With me”, som højdepunkter.  

Alt i alt var det et meget homogent og velspillende band, man som publikum var vidne til ved denne koncert, og Hatchies drømmende sange blev faktisk vakt til live og tilføjet lige det ekstra, end de har på indspilningerne, hvor de godt kan have en tendens til at blive noget ensformige.

Især ved de sidste to numre, “Sure” og “Stay With Me”, kom smilene for alvor på scenen, og bandet sluttede en velspillet koncert på toppen, hvor Hariettes sangstemme virkelig kom til sin ret.

Grunden til, at koncerten ikke kom helt op at ringe var overordnet set omstændighedernes skyld. En tidligt eftermiddagskoncert foran et træt festivalspublikum er en hård nød at knække, og Hatchie slap faktisk rigtig godt fra det denne lørdag på Heartland Festival.  

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com