fbpx

Her er seks navne, du skal opleve på NorthSide i dag (lørdag)

Foto: Kurt Vile // Jo McCaughey

Vi tager hul på sidste dag af dette års NorthSide Festival, og kan allerede mærke den obligatoriske festival-blues snige sig ind på os. Vi holder den dog ude lidt endnu, for der er jo stadig en hel dag tilbage tætpakket med forrygende artister. Her er seks af dem, du ikke må misse.

Barselona (DK)

Hvornår: 14.15
Hvor: Blue Stage

Siden Barselonas debut i 2017 er det kun gået fremad for duoen, som med deres dansksprogede indiepop har taget den danske musikscene med storm. Rud Aslak og Rasmus Theodor, der står bag det eksotiske navn, favner bredt og har appelleret til lyttere på såvel P3 som P6 Beat. Det giver god mening, for for Barselona handler det ikke om at passe ned i et eller andet klart defineret segment, men bare om at skrive stærke melodier og vedkommende tekster. Det må man sige, at de er lykkedes med, og den 15. marts udgav de hele to hele album, hvorfra man blandt andet finder nummeret “Forfør Mig”, som du kan høre her nedenfor. Dagens koncert markerer desuden drengenes NorthSide-debut.

Novo Amor

Hvornår: 16.30
Hvor: Red Stage

Hvis du synes, der bliver ved med at dukke billeder op for dit indre blik, når du lytter til Novo Amor, så giver det egentligt ret god mening. Ali Lacey, som er kunstneren bag, har nemlig lang erfaring med at komponere musik til film. For syv år siden vendte et ophold som musiklærer på en sommercamp i en nationalpark i staten New York dog op og ned på det hele, og i stedet for at komponere filmmusik og dyrke rock og metal, begyndte Lacey at skrive tekster, omkvæd, og hvad der nu ellers skal til for at lave en sang i ikke filmisk forstand. Det kom der sidste år det anmelderroste debutalbum Birthplace ud af, som appellerer til fans af stille folk ala Bon Ivers første udgivelser og Ry X.

Georgia (UK)

Hvornår: 19:00
Hvor: Red Stage

Det britiske elektropop-stjerneskud Georgia blæste os helt omkuld under dette års The Great Escape Festival i England. Med et sæt trommestikker i hånden hele koncerten igennem og energiske upbeat-numre, der virkelig kunne sætte gang i dansegulvet, blev det en koncert, der satte sig fast som en af festivalens store højdepunkter. Det er derfor svært ikke at have høje forventninger til artistens første optræden på dansk jord – men med den forkærlighed, hun i vores interview udtrykte at have for skandinavisk popmusik, kan man i hvert fald godt forestille sig, at hun vil gøre alt for at gøre et godt indtryk og dermed giver den hele armen. Man har i hvert fald lov til at håbe.

Kurt Vile & The Violators (US)

Hvornår: 21.45
Hvor: Red Stage

Rock kommer i mange former, og Kurt Vile, som du kan opleve i aften, er garant for det, mange kalder “slackerrock”. Tilbage i 2003 var Kurt Vile med til at danne bandet The War on Drugs, som du faktisk sidste år kunne opleve på NorthSide. Men allerede samme år (2008), som The War on Drugs udsendte deres debutalbum Wagonwheel Blues, stod Kurt Vile klar med sin første soloplade Constant Hitmaker. En rimelig grineren titel taget i betragtning, at det var første udspil, men det karakteriserer egentligt Kurt Vile rimelig godt, for han har altid haft en ironisk distance til sig selv og sin (velfortjente) succes. Kurt Vile er en guitartroldmand og ordsmed uden lige, og musikken er lige så uhøjtidelig, chillet og tilbagelænet som ham selv.

Bon Iver (US)

Hvornår: 23.15
Hvor: Green Stage

Bon Iver har siden albumdebuten i 2007 vist sig som et alsidigt act. Da de i 2007 udgav albummet For Emma, Forever Ago markerede de sig som mestrer udi stille folk. Det nærmest strålede ud af numre som “Skinny Love”, “Re:Stacks” og “Flume”, at Justin Vernon, manden bag, havde skrevet musikken i en isoleret jagthytte i Wisconsin. I tiden siden For Emma, Forever Ago har Vernon blandt andet indspillet med kunstnere som Kanye West, James Blake og Jay Z, og det har sat sit præg på den eksperimenterende 22, A Million, som er lidt mindre folk og lidt mere elektronisk og hårdtslående – dog stadig holdt i den minimalistiske stil, Bon Iver formår at skabe store armbevægelser ud af. Bon Iver er en af de mest roste artister på den internationale musikscene lige nu – både for deres album og live shows, så der er al god grund til selvfølgelig at fange Vernon og company på Green Stage i aften.

The Blaze (FR)

Hvornår: 01.00
Hvor: Red Stage

Det er ikke kun den hårdtpumpende house-musik, den franske duo The Blaze er blevet kendt for. Det er også deres ekstremt gennemførte visuelle udtryk, der er med til at forme både deres videoer og live shows. The Blaze, som albumdebuterede sidste år, består af fætrene Guillaume og Jonathan Alric, og deres imponerende visuals er for det meste fætrenes eget værk, da de udover at være musikere også kan kalde sig selv prisvindende filminstruktører. Det skulle angiveligt været noget helt særligt, når The Blaze går på scenen, så selvom du nok er lidt træt i nat, når klokken slår 01.00, så er det altså ikke grund til at misse den unikke mulighed, det er at se The Blaze live.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com