fbpx

Her er syv navne, du skal opleve på NorthSide i dag (fredag)

Foto: Liss // PR

Oven på gårsdagens mange koncerter, tager vi hul på endnu en dag med musiktilbud i massevis. Mens Tame Impala og The Streets var hovednavne i går, ser vi i dag frem til muligheden for at opleve legendariske Nas, Mark Ronson og Migos. Det ville dog også være en fatal fejl at gå glip af nogle af de lidt mindre navne på dagens program så som IDLES, Jada og Liss.

Liss (DK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Blue Stage

Liss kom med om bord i sidste øjeblik, efter tyske Alice Merton desværre måtte melde afbud. Men hvilken højaktuel erstatning, og hvilken smuk full-circle det skaber, efter Liss selv måtte melde afbud sidste år. De danske darlings har netop sluppet de to nye singler “Talk To Me” og “Reputation”, som er to stærke forsmage på den kommende EP, Second, som lander den 18. juni. Trods de unge medlemmer i Liss, er gruppen blevet forgangsmænd for en ny bølge af alternativ R&B, der er skyllet ind over Danmark de seneste år – ja faktisk siden Liss i 2015 luftede deres unikke lyd med singlerne “Try” og “Always”, der i 2016 blev efterfulgt af den anmelderroste debut-EP First. Liss imponerede til deres koncert på SPOT, så der er god grund til at fange dem på NorthSide, når nu du har fået muligheden foræret.

Jada (DK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Nå, der er altså opstået lidt af et uheldigt clash, efter Liss har overtaget Blue Stage fra Alice Merton, for det er nok samme segment, der også har planer om at fange fantastisk talentfulde Jada. Emilie Molsted Nørgaard, som er kvinden bag Jada-aliaset, har færre år på den danske musikscene end Liss, men det lyder som om, hun har været sangerinde siden den dag, hun sagde sit første ord. Over lækre R&B-produktioner med budskaber, der er værd at lytte ekstra godt efter, ligger Jadas kraftfulde vokal, som har været med til at skaffe hende ry som en af Danmarks dygtigste sangerinder for tiden. Og det er ikke bare noget, der er “fikset i post” – det er indbegrebet af talent, og det skinner ud i lige så klokkeklar form live, som det gør på indspilning.

Michael Kiwanuka (UK)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Ting tog fart for Michael Kiwanuka, efter han i 2011 nød stor eksponering som opvarmning for landskvinden Adele. Det store publikum blev hooked på Kiwanukas stille og rolige soulmusik fra 2012’s debutalbum Home Again, som imponerede med både titelnummeret, “Tell Me A Tale” og “I’m Getting Ready”. Siden er Kiwanuka gået i en lidt mere poppet og hitliste-venlig retning med det Danger Mouse-producerede album Love & Hate fra 2016, hvor Kiwanuka dog stadig formår på smukkeste vis at udrykke, hvad han har på hjertet.

Nas (US)

Hvornår: 17.45
Hvor: Green Stage

Da Jay-Z og Alicia Keys i 2009 hittede med deres “Empire State of Mind”, var det allerede 15 år siden, at Nas havde udgivet “N.Y. State of Mind” – et ud af mange Nas-numre, der har været med til ikke bare at definere hans karriere, men den amerikanske hiphop-historie generelt. Når han i eftermiddag går på scenen i Ådalen, er det med 11 album i bagagen, og mens mange af dem har haft kronede dage, er der intet, der slår debutalbummet Illmatic fra 1994. Den høje kvalitet, den dengang kun 21-årige New York-rapper præsenterede, bar i den grad også præg af den finger, legenderne DJ Premier og Pete Rock havde med i spillet. Mens The Streets indfører dig i britisk hiphop-historie, og Migos lærer dig lidt om Atlanta-rap, så er Nas altså en af de allerbedste lærermestrer, når det kommer til at forstå New Yorks hiphopscene. Vi glæder os vanvittigt til at høre numre som førnævnte “N.Y. State of Mind”, “The World Is Yours” og “I Gave You Power”, men da der også florerer rygter om ny musik i 2019, ser vi også frem til forhåbentligt at få en forsmag på de.

IDLES (UK)

Hvornår: 19.00
Hvor: Red Stage

Hvis du har fulgt bare lidt med i, hvad der rører sig på den britiske rockscene for tiden, så er du helt sikkert stødt på navnet IDLES. For de er, hvad der har rørt sig på den britiske rockscene, siden de i 2017 udgav debutalbummet Brutalism. IDLES er støjende, det er højt, det er hektisk og uregerligt. Det er humoristisk, det er melodiøst, og det er samfundskritisk i dets berøring af temaer som britisk klasse, depression, seksuelle overgreb og livet i et post-Brexit England. Det havde IDLES allerede markeret med Brutalism i 2017, så det blev mest af alt bare sømmet fast, da de så sidste år udgav opfølgeren Joy as an Act of Resistance., som nummeret “Danny Nedelko” blandt andet var en populær single fra.

Migos (US)

Hvornår: 20.15
Hvor: Green Stage

Det er en virkelig imponerende succes, amerikanske Migos har fået, når man dvæler ved det faktum, at det kun er fire år siden, de debuterede med “Young Rich Nation”. Migos udgøres af de tre individuelle rappere Takeoff, Quavo og Offset, som for alvor har fået “Atlanta-rappen” ud til masserne med numre som “Walk It Talk It (feat. Drake)” og “Stir Fry”. De har, udover Drake, arbejdet med verdensstjerner som Cardi B (moderen til Offsets barn), Calvin Harris, Gucci Mane og Nicki Minaj. Nu er de se selv verdensstjerner, og hvis du ikke ved, hvad Atlanta-rap betyder nu, så ved du det helt sikkert, efter du er blevet revet godt rundt af Migos i aften.

Mark Ronson (UK)

Hvornår: 23.15
Hvor: Green Stage

Hvad har Mark Ronson ikke været inde over – det er spørgsmålet, når det kommer til internationale hitsingler. Og svaret er: Meget lidt! Ol’ Dirty Bastard, Lily Allen, Christina Aguilera, Amy Winehouse, Adele, Estelle, Solange, Bruno Mars og så videre og så videre. Mark Ronson er en af de største nulevende producere, og hvis du er i tvivl om den påstand, kan du jo tage et kig på, hvordan det er gået hans seneste par udspil som “Shallow” (den dér med Lady Gaga og Bradley Cooper som er alle steder) og “Nothing Breaks Like A Heart” med Miley Cyrus. Der er dømt hit på hit på hit, når Mark Ronson gør sig som DJ i aften!

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com