fbpx

Her er syv navne du skal opleve på NorthSide i dag (torsdag)

Foto: Foals//PR

Okay, vi har virkelig glædet os til de her tre festivaldage, vi nu tager hul på. Uhyggeligt mange fede navne på uhyggeligt få dage. Det bliver svært at nå alt det, man vil, men man kan jo gøre et forsøg. Her er seks koncerter, vi anbefaler, du som minimum fanger i Ådalen i dag!

Pond (AU)

Hvornår: 14:15
Hvor: Red Stage

Hvis du ligesom os glæder dig vanvittigt meget til at se Tame Impala senere i aften, så bør du også glæde dig helt vildt til at se Pond i eftermiddag. Det giver rigtig god mening, at Ponds musik til forveksling lyder som noget, Tame Impala kunne finde på at lave, for det er faktisk mange af de samme musikere fra Tame Impala, der udgør Pond, og Pond’s Jay Watson og Joe Ryan er faktisk også involveret, når Kevin Parker indtager NorthSide senere. På trods af, at medlemmerne sikkert også har haft rigeligt at se til med Tame Impala, er det blevet til hele syv Pond-plader siden 2009. Og selvom Kevin Parker også har haft travlt med Tame Impala, har han også fundet tid til at producere en række af dem. Det er australsk psych rock af bedste skuffe og ærligt talt rigtigt ærgerligt at gå glip af… så lad være med det.

Tove Lo (SE)

Hvornår: 15:15
Hvor: Green Stage

Er du til dansabel popmusik, er svenske Tove Lo det perfekte valg. Det tør godt siges, at hun med 100 procents sikkerhed er den helt rette til at sætte gang i festlighederne med hits som “Habits (Stay High)” og “Cool Girl” – for ikke at glemme det forførende track “disco tits” fra sidste 2017. Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi har fået glæden af ny musik fra den dygtige artist – hvis man ser bort fra de mange tracks, hun har været feature på siden udgivelsen af albummet BLUE LIPS (lady wood phase II) i 2017 – så vi krydser fingre for, at vi får lov til at høre noget helt nyt, når hun åbner ‘Green Stage.’

Cautious Clay (US)

Hvornår: 16:30
Hvor: Red Stage

Josh Karpeh, som laver musik under kunstnernavnet Cautious Clay, kan skrive både sangskriver, sanger og producer på CV’et. Han er så småt ved at få den opmærksomhed, han uden tvivl fortjener for sit innovative take på pop, hiphop, jazz, R&B og elektronisk musik. Det skete blandt andet med udgivelsen af EP’en Blood Type fra sidste år, men der er også al god grund til at give den seneste EP Table of Context et lyt, hvor sange som “SIDEWINDER” og “SETTLER’S PARADISE” står som to kroner over et meget stærkt værk.

Foals (UK)

Hvornår: 19:00
Hvor: Blue Stage

Med Yannis Philippakis i front har Foals markeret sig som et af tidens absolut største rockbands. Rock har mange ansigter, og hvis du tænker “far-rock”, når du læser denne beskrivelse, så tillader vi os lige at justere: Foals er et af tidens absolut største alternative rockbands. De implementerer elementer fra alle mulige genrer, de møder på deres vej, så resultatet bliver et hektisk, detaljerigt virvar af alt fra elektronisk dansemusik til legesyg indierock. Gruppen har for nyligt udgivet albummet Part 1 Everything Not Saved Will Be Lost, som er det første siden 2015’s anmelderroste What Went Down, og som titlen antyder, er der en Part 2 på vej også. Udover at musikken fungerer vanvittigt godt på plade, så er Foals også kendt og berygtet for deres intense live shows. Flere kalder dem et af de bedste live bands i verden lige nu, og vi ved jo alle sammen godt, at der kun er én måde at vurdere det på: Se dem live…

Masego (US)

Hvornår: 19:00
Hvor: Red Stage

Kultur og kreativitet går hånd i hånd i amerikanske Masegos forunderlige univers. Han kalder selv sin musik for “TrapHouseJazz”, hvilket er en sammenblanding af nogle af de mest populære og nyskabende genrer for tiden. Det er Masegos produktioner med til at definere. Når Masego står på en scene, er det med sine looppedaler som største støtte, og han fodrer dem med sin smukke vokal og forførende saxofonspil.

The Streets (UK)

Hvornår: 20.15
Hvor: Green Stage

NorthSides hiphop-fans får virkelig lidt af hver rap-skuppe på årets festival. Mens Migos er så amerikansk, det næsten kan være, er The Streets ligeledes så britisk, det overhovedet kan være. Lige nu er britiske Slowthai igang med et lille verdensherredømme-projekt, og det har The Streets med garanti været en inspiration til. The Streets blev på mange måder mastodonter for britisk hiphop i 00’erne med debutalbummet Original Pirate Material fra 2002 og efterfølgende milepæle som A Grand Don’t Come For Free og Everything Is Borrowed. Der er noget punket over attituden i The Street’s hiphop, og teksterne er også overvejende kommentarer til livet i udkantsEngland.

Tame Impala (AU)

Hvornår: 23:15
Hvor: Green Stage

Det psykedeliske rock-act Tame Impala, som er hjertebarnet af Kevin Parker, er uden diskussion et must-see på dette års festival. Efter flere års stilhed rørte Parker endelig på sig tidligere på året med singlen “Patience”, efterfulgt af tracket “Borderline”. Vi er nok ikke de eneste, der glæder sig utrolig meget til et gensyn med den fængende, psykedeliske rock, som i Danmark sidst kunne opleves live på Roskilde Festival i 2016. Mon ikke bandet har flere nye numre med sig i aften?

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com