fbpx

Katatonia – Copenhell 2019

Foto: Majbritt Press
Scene: Pandæmonium
Dato: Onsdag den 19. juni 2019 kl. 23.00

På trods af den massive regn spillede det svenske band Katatonia en imponerende koncert. Bandet fik skabt en mørk atmosfære med den tunge og dystre lyd, som de skabte gennem en bred musikalsk palette.

Katatonia – Copenhell 2019
4 / 5 Reviewer
Rating4

Der er flere ting, der sker på Copenhell, som skal fejres. Selv har festivalen jo 10 års jubilæum, og derudover har det højt elskede genreudfordrende metalband Katatonia også et jubilæum. Det er det højt elskede album Night Is The New Day, som, ligesom Copenell, fylder 10 år. Det virkede derfor klart oplagt, at Katatonia skulle svinge forbi Copenhell på deres turne.

Og det var hele albummet, som de spillede fra ende til anden. Det gjorde de med stor sikkerhed, og de fangede den helt særlige melankolske og indelukkede stemning, som albummet repræsenterer. Ligesom på optagelsen var vi på Copenhell udsat for en musikalsk palette af stille, elektroniske elementer, doom-metal, tungt smadder og atter stille melankolske passager, hvor især frontmanden, Jonas Renkes, stille og tilbageholdte vokal for alvor kom til udtryk.

Allerede lige inden Katatonia gik på scenen, var det som om, at vejret vidste, akkurat hvilken mørkestemning, som Copenhell skulle udsættes for. Det tordnede og støvregnede, så der var den perfekte stemning for bandet, inden de gik på. Men selvfølgelig skulle mørkets vagthunde blot bruge cirka tre sange på at nedbringe en helvedes skybrud over alle på Copenhell. Det passede musikken fantastisk, men desværre førte det til, at en stor del af de fremmødte gik fra koncerten for at søge læ.

Takket være Katatonia gik salget af Copenhells regnslag ekstremt i vejret, men Jonas Renke ville ikke tage æren for det og virkede benovet over, at der stadig var så mange, der stod tilbage. Den massive regn var dog også et problem for bandet, da det medførte, at ledninger på scenen drillede, så der hele tiden var en stagehand, der skulle på scenen og skubbe vand væk. Ellers var der også problemer med guitarerne og forstærkerne, hvilket desværre ødelagde stemningen en gang imellem.

Det, der kan være med livegennemspilninger af hele albums, er, at man finder ud af, at ikke alle sange fra et album fungerer optimalt live, og enkelte sange i settet virkede også en smule kedsommelige.

Det var, når alt kommer til alt alligevel en imponerende gennemspilning af en plade, som perfekt viser Kataonias flair for at bevæge sig mellem flere forskellige genrer, hvilket på ingen måder led af, at det skulle opføres live.

Alle billeder: Majbritt Press

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com