fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 25

Foto: The Millennials & Nicotine Nerves // Line Westerboe & Frederik Nielsen

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra funky, guitardrevet soul til en aften i rockens navn med Bands of Tomorrows Uimodståelige. Vi har fremhævet fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

Coco O.

Hvornår: torsdag den 20. juni
Hvor: Tivoli

Til denne uges Lillefredags koncert i Tivoli kan du opleve Cicilie Maja Hastrup Karshøj under kunstnernavnet Coco O. på scenen – men der er ikke noget ‘lille’ over den danske diva. Som den ene halvdel af den LA-baserede duo Quadron har hun udgivet de to charmerende album Quadron og Avalanche, og under sin tid i englenes by har hun samarbejdet med flere internationale stjerner som Jay-Z, Tyler, The Creator og The Internet. Coco O. debuterede med sit soloprojekt i 2018 og har siden udgivet en række stemningsfulde singler, man godt kan glæde sig til at høre i Tivoli.

Las Rosas (US) + BÜNNI

Hvornår: fredag den 21. juni
Hvor: Pumpehusets Byhave

Det Brooklyn-baserede band Las Rosas har siden 2013 leveret retro rock med et grundlag i 60’er-melodier og en gennemkørende psych-feel – alt sammen limet sammen gennem en skramlet garage-produktion. Så sent som i fredags udgav de EP’en Day Sleeper, hvorpå bandet har fået en mere poleret, men overordnet mørkere lyd. Den danske kunstner BÜNNI er lidt nyere på scenen. Han har selv skrevet og indspillet alt materialet til debutalbummet Permanent Vacation fra slut 2018, der med slæbende melankoli og en lo-fi lyd udforsker længsel, kærlighed og døden. Sammen udgør de en spændende aften i Pumpehusets Byhave på fredag, som vi helt klart mener, man bør checke ud.

Bands of Tomorrows Uimodståelige: The Millennials + Nicotine Nerves

Hvornår: lørdag den 22. juni
Hvor: Pumpehuset Byhaven

En anden fed oplevelse, Byhaven har at byde på i denne weekend, er én som vi af gode årsager glæder os ret meget til: Bands of Tomorrows Uimodståelige er tilbage i Byhaven for tredje gang denne sommer! Aftenen står i rockens tegn, når Københavnsbaserede indie-rocker The Millennials og det aarhusianske grungeband Nicotine Nerves udgør aftenens program. Førstenævnte har klargjort tre spritnye numre til anledningen, og vi glæder os til at se Nicotine Nerves på scenen igen, efter deres overbevisende præstation som opvarmning for amerikanske Death Valley Girls i februar.

Jackie Venson (US) (Support: Alexander Woods)

Hvornår: lørdag den 22. juni
Hvor: Mojo Blues Bar

Den amerikanske singer/songwriter Jackie Venson er originalt oplært i klassisk klaver, men det er først efter, hun fandt glæden ved den elektriske guitar, hun også opdagede en passion for energiske og ekspressive live-shows. Hendes seneste albumudgivelse, Joy, fra april er en fængende og boblende blanding af blues og soul og har en gennemgående funky el-guitar-lyd, der ikke er til at stå for. Med sig som opvarmning har hun den danske sanger Alexander Woods, hvis seneste single “Undone & Hollow” helt klart også er et lyt værd.

Kevin Morby (US)

Hvornår: søndag den 23. juni / mandag den 24. juni
Hvor: Store VEGA / VoxHall

Endnu en amerikansk singer/songwriter, der optræder på dansk jord denne uge, finder vi i Kevin Morby. Han har siden sin debut som soloartist i 2013 udgivet en succesful række anmelderroste album, hvoraf det femte og nyeste, Oh My God, udkom sidst i april. Morby gæster både København på søndag og Aarhus på mandag, så der er rig mulighed for at opleve den talentfulde kunstner, inden han drager videre på sin Europaturné.

Gå heller ikke glip af:

KRS-One (US) – Pumpehuset, onsdag den 19. juni
Andrew Bird (US) – Bremen Teater, torsdag den 20. juni

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com